„Jei tokia ugnis pasikartos, Irano Islamo Respublika neliks abejinga“, – tviteryje parašė iraniečių Užsienio reikalų ministerijos atstovas Saidas Khatibzadehas, nenurodydamas, kurią konflikto šalį Teheranas laiko atsakinga už pastarąjį šaudymą.

Į kaimus Irano Choda Afarino pasienio rajone pataikius iš viso 10 raketų buvo sužeistas vienas žmogus ir buvo sunaikintas pastatas, pranešė valstybinė Irano naujienų agentūra IRNA.

Tas rajonas yra Irano Rytų Azerbaidžano provincijoje ir ribojasi su Armėnijos kontroliuojama teritorija Azerbaidžane, esančia greta Kalnų Karabacho, kur praėjusio mėnesio pabaigoje atsinaujino kruvinas konfliktas.

Per pirmąją kautynių savaitę teritorijos kitoje sienos pusėje ne kartą sulaukė atsitiktinės artilerijos ugnies, o per vieną iš tokių incidentų buvo sužeistas šešiametis vaikas.

Reaguodamas į apšaudymą iš minosvaidžių S. Khatibzadehas perspėjo, kad „bet koks bet kurios konflikto šalies įsibrovimas į mūsų šalies teritoriją yra netoleruotinas“.

Armėnija ir Azerbaidžanas jau kelis dešimtmečius negali išspręsti teritorinio ginčo dėl Kalnų Karabacho – etninių armėnų kontroliuojamo Azerbaidžano regiono, kuris atsiskyrė nuo Azerbaidžano per niokojantį karą, kilusį 10-ojo dešimtmečio pabaigoje, suirus Sovietų Sąjungai. Šis konfliktas pareikalavo apie 30 tūkst. žmonių gyvybių.

Abi pusės nepaiso tarptautinės bendruomenės raginimų skelbti paliaubas, o dėl didžiausio smurto protrūkio nuo paliaubų įsigaliojimo 1994 metais kaltina viena kitą.