Visoje šalyje draudžiami daugiau nei 10 žmonių susibūrimai, o į darbą kartu gali vykti ne daugiau nei 6 žmonės.

Nuo pirmadienio mažiausiai savaitei vyresnių klasių moksleiviai mokysis nuotoliniu būdu, o po to jiems bus įprastos savaitės trukmės rudens atostogos. Universitetai tuo tarpu pereis prie nuotolinio mokymo, kur tai yra įmanoma.

Visuomenės sveikatos pareigūnai padalino šalį į didesnės rizikos „raudonas“ ir mažesnės rizikos „oranžines“ zonas. Septynios iš 12 Slovėnijos apskričių nuo šiol patenką į „raudonąją“ zoną, kur per pastarąsias dvi savaites užregistruota daugiau nei 140 naujų COVID-19 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų. „Oranžinėse“ zonose užfiksuojama daugiau nei 40 COVID-19 atvejų, tenkančių 100 tūkst. gyventojų.

Nuo šiol didelės rizikos zonose gyventojai turės dėvėti kaukes viešumoje tiek viduje, tiek ir lauke, o visi renginiai, įskaitant vestuves ir religines ceremonijos, yra draudžiami. „Raudonosiose“ zonose gyvenantys žmonės jas palikti gali tik darbo reikalais arba išimtiniais atvejais.

Nuo šeštadienio didelės rizikos zonose taip pat uždaromi barai, restoranai ir kavinės, šios įstaigos maistą tieks tik išsinešimui. Tuo tarpu mažesnės rizikos zonose šios įstaigos ir toliau veiks.