Nuo pandemijos pradžios Kroatijoje, turinčioje 4 mln. gyventojų, užfiksuoti 22 534 COVID-19 atvejai ir 344 su virusu susijusios mirtys. Šiuo metu šalyje esama 3 562 aktyvių ligos atvejų.

Kroatijoje nuo šios savaitės įvedamas privalomas kaukių dėvėjimas viešose patalpose, baruose ir restoranuose ribojamas vienu metu aptarnaujamų klientų skaičius, o susibūrimams per 50 žmonių reikalingas pritarimas.

Slovėnijoje, kurioje pastarosiomis dienomis taip pat fiksuojami rekordiniai infekcijų skaičiai, mokyklos pereina prie nuotolinio ugdymo – pamokos internetu vyks vyresniems pradinių klasių ir gimnazijos klasių mokiniams.

Be kita ko, septyniuose Slovėnijos regionuose draudžiami daugiau nei 10 žmonių susibūrimai ir privaloma lauke dėvėti veido kaukes.

2 mln. gyventojų turinčioje Slovėnijoje ketvirtadienį taip pat patvirtintas paros atvejų rekordas, užfiksavus 745 naujas infekcijas. Ankstesnę dieną buvo pranešta apie 707 naujus susirgimus. Iki šios dienos šalyje nustatyti 10 683 COVID-19 atvejai ir 176 mirtys.