Vokietijos koronaviruso atvejų skaičius pakilo į aukščiausią lygį nuo pandemijos pradžios

Vokietijoje naujų atvejų skaičius augo sparčiausiais tempais nuo pandemijos pradžios, ir tai naujausias ženklas, jog Europai nesiseka suvaldyti protrūkio.

Šalis per 24 valandas iki ketvirtadienio ryto registravo 7 173 naujas infekcijas, bendras užsikrėtimų COVID-19 skaičius pasiekė 334 487, rodo Johnso Hopkinso universiteto duomenys. Šis rodiklis viršijo ankstesnį rekordinį 6 933 atvejų lygį, užfiksuotą kovo 28 dieną. Pranešama apie 44 naujas aukas, bendras mirčių nuo koronaviruso skaičius šalyje siekia 9 716.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienio vakare perspėjo, kad Vokietija privalo daryti visa, kas įmanoma, kad pandemija būtų sustabdyta, nes šaliai būtų sunku įveikti pakartotinio protrūkio padarinius.

Koronaviruso testas

Angela Merkel paskelbė seriją pavienių priemonių antrajai pandemijos bangai suvaldyti Vokietijoje ir perspėjo, kad jų bus įvesta ir daugiau, jeigu per dešimt dienų infekcijų skaičius ir toliau augs.
Labiausiai koronaviruso infekcijos paveiktose vietovėse barai ir restoranai bus uždaromi 23.00 valandą, o žmonių susibūrimai ribojami iki šimto žmonių. Kaukių dėvėjimas viešose vietose bus pratęstas.

„Ekonomine prasme, mes negalime sau leisti antrosios bangos su tais pačiais padariniais, su kokiais esame susidūrę pavasarį, - kalbėjo A. Merkel, prašydama šalies piliečių laikytis higienos ir fizinio atstumo laikymosi taisyklių ir vengti susibūrimų. – Nuo to, kaip elgsimės ir kaip nesielgsime artimiausiomis dienomis ir savaitėmis, didžiąja dalimi priklausys, kaip įveiksime šią pandemiją.“

Rusijai nepavyks pasiekti savo užsibrėžto tikslo dėl vakcinos nuo COVID-19

Rusijai nepavyks pasiekti savo užsibrėžto tikslo pagaminti 30 mln. dozių eksperimentinės vakcinos nuo COVID-19 šiais metais dėl kliūčių, iškilusių siekiant palaikyti serumo stabilumą didinant gamybą.

Koronavirusas Rusijoje

„Pagrindinis uždavinys yra išplėsti gamybos apimtis, - interviu „Bloomberg TV“ sakė Rusijos pramonės ir prekybos ministerijos vadovas Denisas Manturovas. - Pagaminti 30 mln. dozių iki metų pabaigos yra neįmanoma, tai nesąmonė.“

Čekija praneša apie rekordinius atvejų skaičius, ruošia kovos lauką

Čekija trečiadienį registravo 9 544 naujus COVID-19 atvejus, - tai didžiausias užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius per parą nuo pandemijos pradžios, rodo sveikatos ministerijos duomenys, paskelbti ketvirtadienį.

Šalis, kuri pirmauja pagal bendrą dviejų savaičių infekcijų skaičių Europos Sąjungoje atsižvelgiant į gyventojų skaičių, ruošia skubios medicinos pagalbos punktus, su visa reikalinga įranga ir priemonėmis, savo tviterio paskyroje vaizdo įraše kalbėjo sveikatos ministras Romanas Prymula.

Londonas ruošiasi griežtinti suvaržymus

Londonas rengiasi jau artimiausiu metu griežtinti apribojimus dėl koronaviruso, nes atvejų skaičius Jungtinėje Karalystėje toliau auga.

Taisyklės Jungtinės Karalystės sostinėje greičiausiai bus keičiamos skubos tvarka, teigia vienas pareigūnas iš Londono mero Sadiqo Khano administracijos. Trečiadienį S. Khanas ir sveikatos apsaugos institucijų vadovai susitiko aptarti galimybių įvesti griežtesnius suvaržymus, pagal kuriuos būtų uždrausta uždarose patalpose susitikti dviem atskiriems namų ūkiams. Londone atvejų skaičius jau greit pasieks vidutiniškai 100 atvejų šimtui tūkstančių žmonių, sakė pareigūnas.

Airija draudžia lankytis kituose namuose, uždaro daugiau bendrovių

Airija įveda naujas priemones, kurios padėtų apriboti viruso plitimą, nes atvejų skaičius per parą auga sparčiausiai nuo balandžio. Visi vizitai kituose namuose bus uždrausti, keliuose rajonuose, esančiuose netoli sienos su Šiaurės Airija, bus paskelbtas vadinamasis 4 lygio karantinas.

Be galiojančių apribojimų, įskaitant daugumos barų bei restoranų uždarymą, tose vietovėse didelė dalis verslo veiklų ir paslaugų, laikomų nepagrindinėmis, bus nutrauktos, vestuvėse svečių skaičius bus apribotas iki šešių, sporto klubai bus uždaryti.

Koronaviruso testas

Prancūzija didžiausiuose miestuose įves komendanto valandas

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paskelbė komendanto valandą nuo 21 val. iki 6 val. didžiausiuose šalies miestuose. Augant infekcijų skaičiui ir nerimaujant, kad greit gali neužtekti laisvų ligoninių lovų, tikimasi, kad tokios priemonės padės pažaboti neslopstantį koronaviruso plitimą.

„Virusas yra pavojingas ir kelia rimtą grėsmę kiekvienam, - trečiadienio vakare interviu per televiziją kalbėjo E. Macronas. – Mes esame stadijoje, kai būtina reaguoti.“

Komendanto valanda taikoma Paryžiui bei jo priemiesčiams, Lionui, Marseliui, Tulūzai ir dar keliems miestams. Ji galios keturias savaites nuo šeštadienio.

Singapūras ir Honkongas ruošiasi paskelbti preliminarų susitarimą dėl kelionių burbulo, kuris gali atleisti abiejų miestų gyventojus nuo karantinavimosi ar „likti namie“ instrukcijų, pranešė laikraštis „South China Morning Post“.

JAV virusas grįžo su trenksmu

Jungtinėse Valstijose virusas su trenksmu grįžo į didžiąją dalį šalies teritorijos, tendencija įgauna grėsmingą pobūdį 46 valstijose ir šalies sostinėje. Indija ketvirtą dieną iš eilės praneša apie mažiau nei 70 000 atvejų, nors infekcijų skaičius per parą yra vis dar didesnis nei Jungtinėse Valstijose.