Komendanto valanda – nuo 21.00 valandos vakaro iki 6.00 valandos ryto – įsigalios šeštadienį ir galios mažiausiai keturias savaites. Tai paveiks maždaug 22 mln. žmonių. Šalyje taip pat buvo paskelbta ekstremali visuomenės sveikatai padėtis.

Komendanto valanda galios sostinėje Paryžiuje ir jo priemiesčiuose, taip pat Marselyje, Lione, Lilyje, Sen Etjene, Ruane, Tulūzoje, Grenoblyje ir Monpeljė.

E. Macronas paaiškino, kad komendanto valanda neleis žmonėms lankytis restoranuose ir privačiuose namuose vakare ir nakties metu. Gyventojai turės pateikti pagrįstą priežastį, jei norės išeiti iš namų komendanto valandos metu.

Būtinos kelionės bus leidžiamos. Komendanto valandą pažeidusiam asmeniui grės 135 eurų dydžio bauda.

Mokyklos liks atidarytos, o dienos metu žmonės taip pat galės keliauti tarp regionų.

Vis dėlto privačiuose namuose galės susitikti ne daugiau kaip šeši žmonės, išskyrus dideles šeimas.

Prancūzijoje trečiadienį buvo patvirtintas 22 951 naujas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis. „Turime imtis veiksmų. Reikia stabdyti viruso plitimą“, – teigė E. Macronas ir pridūrė, kad ši Covid-19 banga skiriasi nuo protrūkio pavasarį, nes virusas dabar išplito į visas Prancūzijos dalis.

Pirmąją protrūkį Prancūzija suvaldė įvedusi visuotinį karantiną. Vasarą šalyje vėl buvo atidaryti barai ir restoranai, į šalį galėjo atvykti užsienio turistai. Tačiau nuo rugpjūčio daugėja užsikrėtimo atvejų, o pastarosiomis savaitėmis – ypač sparčiai.

Prancūzijoje trečiadienį trečią kartą per šešias pastarąsias dienas buvo patvirtinta daugiau kaip 20 000 naujų infekcijos atvejų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)