Policijos operacija buvo surengta valdžiai paskelbus griežtą ekstremaliąją padėtį Bankoko rajone, kuria siekiama nutraukti protestus.

Formaliai Tailande taip pat galioja ekstremalioji padėtis dėl koronaviruso.

Žmonės buvo areštuoti Bankoke susirinkus tūkstančiams demonstrantų, taip pat ir karališkojo kortežo kelyje. Daug protesto dalyvių demonstravo iš „Bado žaidynių“ (Hunger Games) knygų ir filmų pasiskolintą trijų iškeltų pirštų gestą, kuriuo jaunimo vadovaujamas Tailando protestų judėjimas išreiškia raginimą siekti demokratinių permainų.

Kai kurie protestuotojai taip pat reikalauja Tailando monarchijos reformos, kuri anksčiau buvo tabu dėl griežtų įstatymų, draudžiančių kritikuoti karališkąją šeimą.

Antivyriausybinė demonstracija truko visą naktį, o ketvirtadienį priešaušriu valdžia paskelbė įsaką, kuriuo Bankoke uždraudžiami daugiau kaip keturių žmonių susibūrimai.

„22 žmonės buvo areštuoti ir yra laikomi Sienų apsaugos tarnybos būstinėje“, – sakė nacionalinės policijos atstovas Yingyosas Thepjumnongas.

Pasak jo, nors studentų lyderiai ragina po pietų rengti naujus protestus, jiems nebus leista vykti.

Kelios akimirkos prieš savo pačios tiesiogiai internetu transliuotą areštą garsi studentų lyderė Panusaya Sithijirawattanakul pranešė, kad tarp sulaikytųjų yra žmogaus teisių advokatas Anonas Numpa ir studentų lyderis Paritas Chiwarakas.

Naujosios priemonės, kuriomis išplečiama Tailande kovai su koronavirusu įvesta ekstremalioji padėtis, sudaro sąlygas policijai areštuoti protestų dalyvius, sakoma vyriausybės pareiškime.

Naujosiomis priemonėmis taip pat draudžiami pranešimai internete, laikomi keliančiais grėsmę nacionaliniam saugumui, o pareigūnams suteikiama teisė konfiskuoti „elektroninę komunikacijų įrangą, duomenis ir ginklus“.

Tailande pagrindinė tviterio grotažymė ketvirtadienį buvo „spalio 15-ąją – į Račaprasongą“. Račaprasongo sankryžoje, kur studentų lyderiai organizuoja ketvirtadienio popietės mitingą, 2010 metais kariškiai nušovė dešimtis „raudonmarškinių“ protestuotojų.