„Šiais įsakais uždraudžiami penkių ir daugiau žmonių susibūrimai... ir uždraudžiamas nacionalinį saugumą galinčių paveikti naujienų platinimas elektroninėje žiniasklaidoje“, – pranešime sakė vyriausybės atstovas.

Išvakarėse Bankoke tūkstančiai antivyriausybinio protesto dalyvių stojo prieš didžiulę minią Tailando karaliaus šalininkų, šalyje augant įtampai dėl pagreitį įgaunančio jaunimo vadovaujamo judėjimo reikalavimų vykdyti demokratines reformas.

Tailande jau nuo liepos vidurio vyksta studentų aktyvistų mitingai, kuriuose reikalaujama buvusio kariuomenės vado Prayutho Chan-ochos, vadovavusio 2014 metų perversmui, atsistatydinimo ir jo administracijos pertvarkos.

Kai kurie protestuotojai taip pat reikalauja reformuoti nepaprastai turtingą ir galingą šios pietryčių Azijos valstybės monarchiją, tačiau šiam reikalavimui aršiai priešinasi Tailando monarchiją palaikantis isteblišmentas.

Vienas protestuotojų reikalavimų – panaikinti karališkąją šeimą kritikuoti draudžiantį griežtą įstatymą. Jie taip pat reikalauja, kad monarchas nesikištų į šalies politiką.

Pasak pareigūnų, iki trečiadienio popietės sostinėje buvo susirinkę daugiau nei 5 000 antivyriausybinių protestuotojų, nors remiantis AFP korespondentų liudijimais minia buvo dvigubai didesnė.

Tvarkai prižiūrėti mieste dislokuota daugiau nei 15 000 policijos pareigūnų.