Vienas prestižiškiausių mokslo leidinių pasaulyje rašo, kad „joks pastarųjų laikų JAV prezidentų taip atkakliai nepuolė“ tokių svarbių institucijų kaip mokslo agentūros, Teisingumo departamentas ir pati rinkimų sistema.

Jis kritikavo D. Trumpą už pasitraukimą iš 2015 metų Paryžiaus klimato susitarimo ir Irano branduolinio susitarimo, taip pat dėl jo išpuolių prieš Pasaulio sveikatos organizaciją (PSO) – „neįsivaizduojamų pandemijos metu“.

„D. Trumpo administracijos taisyklių, valdymo sistemos, mokslo, demokratinių institucijų, ir pagaliau, faktų ir tiesos ignoravimas puikiai pasimatė jos katastrofiškame atsake į COVID-19 pandemiją“, – sakoma straipsnyje.

„Nepaisant turimų didelių mokslinių ir finansinių išteklių D. Trumpas patyrė katastrofišką nesėkmę pačiu svarbiausiu monentu“, – rašoma jame.

Tuo metu J. Bideno pasiekimai Senate vertinami kaip politiko, norinčio siekti dvipartinių susitarimų Kaip rašo žurnalas, tokia „savybė dabar yra reikalingesnė nei kada nors anksčiau“.

J. Bidenas žadėjo, jog jeigu bus išrinktas prezidentu, jis sugrąžins JAV į Paryžiaus klimato susitarimą ir imsis mokslo patikrintų priemonių COVID-19 pandemijai suvaldyti. Pergalės atveju jis taip pat turėtų galimybę atšaukti daugelį kitų D. Trumpo sprendimų, darančių žalos aplinkai.

Remiantis „Nature“, demokratų kandidatas turėtų siekti atšaukti „baisiausią“ D. Trumpo priimtą įstatymą dėl imigracijos ir studentinių vizų, o taip pat „išsaugoti JAV tarptautinius įsipareigojimus“.

Praėjusį mėnesį, pirmą kartą per savo 175 metų istoriją JAV mokslo populiarinimo žurnalas „Scientific American“ irgi išreiškė tiesioginę paramą kuriam nors kandidatui, siekiančiam užimti Baltuosius rūmus. Leidinys parėmė J. Bideno kandidatūrą, nes D. Trumpas esą „atmeta“ mokslą.

„Tai daryti mums nėra lengva“, – rašoma prieš D. Trumpą nukreiptame redakcijos straipsnyje, pasirodžiusiame „Scientific American“ spalio internetiniame numeryje.

„Įrodymai ir mokslas rodo, kad Donaldas Trumpas labai pakenkė Jungtinėms Valstijoms ir jų žmonėms, nes jis atmeta įrodymus ir mokslą“, – rašoma jame.

Anksčiau šį mėnesį žurnalas „The New England Medical Journal“ sukritikavo Jungtines Valstijas dėl „pribloškiančio“ nesugebėjimo sumažinti užsikrėtimų COVID-19 ir mirčių nuo koronaviruso skaičių, tačiau nepareiškė tiesioginės paramos J. Bideno kandidatūrai.