Provincijoje jau galiojo vienos griežčiausių ribojamųjų priemonių visoje Jungtinėje Karalystėje (JK), tačiau pirmoji ministrė Arlene Foster sakė, kad dėl „nerimą keliančio“ infekcijų prieaugio ir padidėjusio hospitalizacijų skaičiaus teko imtis papildomų veiksmų.

Šiaurės Airijoje, turinčioje apie 1,9 mln. gyventojų, pastarąją savaitę kasdien patvirtinama po daugiau nei 800 naujų COVID-19 atvejų.

A. Foster paskelbė, kad nuo penktadienio uždaromas beveik visas šalies viešbučių ir restoranų sektorius, išskyrus maisto išsinešimui paslaugas.

Ministrė taip pat pranešė, kad spalio pabaigoje numatomos savaitės trukmės mokinių atostogos pratęsiamos dar viena savaite, o universitetams bus parekomenduota visur, kur įmanoma, sudaryti nuotolinio mokymosi galimybes.

Be kita ko, visuomenei bus nurodyta vengti „nebūtinų kelionių“ ir taip pat bus sugriežtintos susibūrimų taisyklės.


„Visiškai suprantame, kad tai daugumai žmonių bus sunkios ir nerimą keliančios naujienos... tokio žingsnio nesiimame lengvabūdiškai“, – Šiaurės Airijos asamblėjai sakė A. Foster.

Tačiau ji pridūrė, kad infekcijų lygius „būtina mažinti dabar, antraip netrukus atsidursime itin sunkioje padėtyje.“

Maišymasis tarp skirtingų namų ūkių privačių namų ūkių viduje jau buvo draudžiamas, išskyrus tose vietose, kuriose suformuojami išskirtiniai socialiniai „burbulai“. Nuo šiol maksimalus burbule dalyvaujančių žmonių skaičius bus ribojamas iki dešimties.

Šalyje ir toliau bus galima rengti vestuves ar laidotuves, tačiau dalyvių skaičius negalės viršyti 25 ir po jų negalės būti rengiama papildomų susibūrimų. Negana to, duris turės užverti kirpyklos ir grožio salonai ir bus draudžiama uždarose patalpose rengti sporto renginius.