Sekmadienį buvo išgelbėti septyni žmonės, paimti 17 žuvusiųjų palaikai.

Dingusiais laikomi dar keturi ar penki žmonės, bet beveik nebesitikima rasti jų gyvų, sakė teismo atstovas Mouradas Turki.

Anksčiau M. Turki sakė, kad laiveliu plaukė 29 žmonės: du tunisiečiai ir migrantai iš įvairių į pietus nuo Sacharos esančių Afrikos šalių.

Tarp nuskendusiųjų yra trys vaikai, įskaitant nė pusės metų neturintį kūdikį, septynios 20–30 metų amžiaus moterys, du tunisiečiai vyrai.

„Dauguma keleivių pažinojo vieni kitus, kai kurie jų kelis mėnesius dirbo Tunise“, – sakė M. Turki.

Vidaus reikalų ministerija yra pranešusi, kad sužlugdė 32 bandymus perplaukti Viduržemio jūrą ir vien nuo šeštadienio vakaro iki sekmadienio ryto areštavo 262 žmones.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) nurodo, kad daug Dramblio Kaulo Kranto piliečių, įskaitant moteris, šią vasarą bandė išvykti iš Tuniso, kur jiems buvo sunku susirasti darbo.

Rizikuodami savo gyvybėmis tūkstančiai migrantų nuolat bando nelegaliais laiveliais perplaukti Viduržemio jūrą ir pasiekti Europą, kur viliasi rasti darbo ir geresnį gyvenimą.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo 2020 metų pradžios iki rugsėjo vidurio daugiau kaip 8,5 tūkst. žmonių buvo sulaikyti, kai mėgino jūra iš Tuniso pasiekti Europą. 2 104 iš šių žmonių yra ne Tuniso piliečiai.

Žmonių, bandančių iš Tuniso pasiekti Europą, daugėja nuo 2017 metų. Tai didele dalimi lemia ekonominiai sunkumai šioje Šiaurės Afrikos šalyje, prieš beveik dešimtmetį išgyvenusioje revoliuciją, su kuria daug kas siejo permainų viltis.