Turkijos prezidentūros atstovas Ibrahimas Kalinas tokį raginimą išreiškė duodamas interviu televizijai, per daugiau kaip dvi savaites trunkančias atsinaujinusias Azerbaidžano ir Armėnijos kovas dėl Kalnų Karabacho žuvus šimtams žmonių.

Etninių armėnų kontroliuojamas Kalnų Karabachas atsiskyrė nuo Azerbaidžano per niokojantį karą, kilusį 10-ojo dešimtmečio pabaigoje, suirus Sovietų Sąjungai.

Tačiau Baku niekada neslėpė savo noro susigrąžinti šio anklavo kontrolę, o armėnų separatistų paskelbtos nepriklausomybės nepripažįsta jokia valstybė, net ir Armėnija.

„Kadangi Rusija yra Armėnijos pusėje, o mes, Turkija, remiame Azerbaidžaną, susitikime kaip ketvertas aptarti šių problemų sprendimo“, – sakė I. Kalinas.

„Jei Minsko grupė daugiau kaip 30 metų negalėjo rasti sprendimo, laikas surasti naują mechanizmą“, – pridūrė jis, paminėdamas Prancūzijos, Rusijos ir JAV vadovaujamą grupę, suformuotą siekiant sprendinio šiam konfliktui.

Maskvoje buvo suderėta dėl atsinaujinusio Kalnų Karabacho konflikto ugnies nutraukimo, kuris turėjo įsigalioti šeštadienį, tačiau taip ir neišvydo dienos šviesos.