„Šią popietę buvau informuotas, kad su manimi ir Janezu Lenarčičiumi praėjusią savaitę į Etiopiją keliavusios delegacijos nariui testu patvirtintas koronavirusas“, – tviteryje parašė J. Borrellis.

„Sekmadienį sugrįžus mano testas buvo neigiamas. Izoliavausi laikydamasis taisyklių ir lauksiu, kol man bus atliktas antras testas“, – nurodė jis.

J. Lenarčičius savo ruožtu tviteryje parašė buvęs informuotas, kad „mano komandos nariui, kurio nebuvo misijoje į Etiopiją praėjusios savaitės pabaigoje, buvo testu nustatyta COVID-19“.

„Laikydamasis visuomenės sveikatos protokolų aš izoliuojuosi ir dirbu iš namų, kol laukiu antrojo testo. Neturiu jokių simptomų ir jaučiuosi gerai. Likite saugūs!“ – sakė eurokomisaras.

Belgijoje galioja taisyklė, kad žmonės, turėję kontaktą su asmeniu, kurio COVID-19 testas buvo teigiamas, turi izoliuotis septynioms dienoms.

Iki šiol koronavirusinė infekcija buvo nustatyta tik vienai eurokomisarei – už tyrimus ir inovacijas atsakingai Bulgarijos atstovei Mariyai Gabriel.

Ji izoliavosi po kontakto su sergančiu savo komandos nariu, o praėjusį šeštadienį jos pačios COVID-19 testas buvo teigiamas.

Europos Komisija būstinė yra įsikūrusi Briuselyje, kuris šiuo metu yra vienas labiausiai koronaviruso pandemijos paveiktų Europos miestų, kaip ir Madridas bei Paryžius.

EK pirmininkei Ursulai von der Leyen praėjusią savaitę trumpam teko izoliuotis dėl glaudaus kontakto su koronavirusu užsikrėtusiu asmenimi, tačiau jai pačiai COVID-19 nebuvo patvirtinta.

Praėjusį mėnesį Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis) buvo priverstas savaitei atidėti ES viršūnių susitikimą, virusu užsikrėtus vienam iš jo komandos apsaugos darbuotojų.