„Išvakarėse visoje šalyje sulaikyti 186 žmonės“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė ministerijos atstovė Volha Čemodanova.

Pirmadienį Minske, Breste, Gardine, Gomelyje, Lydoje tęsėsi opozicijos šalininkų protesto akcijos, įskaitant pensininkų eitynes. Liudininkų teigimu, Minske milicija dieną vaikydama protestuotojus, kurių dauguma buvo pagyvenę žmonės, naudojo specialiąsias priemones, tokias kaip kurtinamosios granatos ir ašarinės dujos.

Vakare didesnio masto protestai buvo apėmę sostinės šiaurės vakarų ir pietrytinę dalis. Protestų dalyviai bandė blokuoti eismą vandeniu užpildomais barjerais, važiuojamosiose dalyse padeginėjo padangas. Miesto šiaurės rytuose įvyko pavienių susirėmimų tarp jėgos struktūrų narių ir protestuotojų. Liudininkai pranešė, kad taip pat buvo sprogdinamos kurtinamosios granatos.

Baltarusijoje jau daugiau kaip du mėnesius vyksta beprecedenčiai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių šalies vadovo rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.