Apribojimai įsigalios trečiadienį ir galios iki lapkričio 3 d., pranešė premjeras Andrejus Babišas.

„Turime tik vieną bandymą ir jis turi būti sėkmingas“, – sakė milijardierius populistas, kurio vyriausybė buvo kritikuojama dėl reakcijos į pandemiją.

Praėjusią savaitę 10,7 mln. gyventojų turinčioje Čekijoje keturias paras užregistruoti naujų COVID-19 atvejų skaičiaus rekordai, o penktadienį nustatyta net 8 618 naujų COVID-19 atvejų.

Iš viso šalyje užregistruoti 119 007 COVID-19 atvejai ir 1 045 mirtys nuo šios ligos.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras pirmadienį skelbė, kad iš ES šalių būtent Čekijoje sparčiausiai didėja užsikrėtimo atvejų skaičius, tenkantis 100 tūkst. gyventojų.

Šalyje fiksuojami 493 COVID-19 atvejai, tenkantys 100 tūkst. gyventojų.

„Turime imtis priemonių, kurios per dvi ar tris savaites sustabdytų šią tendenciją, antraip mums pritrūks lovų ligoninėse“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Romanas Prymula.

Nuo trečiadienio taip draudžiami daugiau nei 6 žmonių susibūrimai, o prie nuotolinio mokymo pereis ir pradinės mokyklos, kaip tai anksčiau padarė vidurinės mokyklos ir universitetai.

Pavasarį Čekijai pavyko išvengti didelio COVID-19 protrūkio, tačiau nuo rugpjūčio šalyje nustatoma vis daugiau ligos atvejų. Vyriausybė nuo tada vėl įvedė prievolę dėvėti kaukes viduje, uždraudė didelius žmonių susibūrimus ir uždarė baseinus, zoologijos sodus ir sporto klubus.

Nuo pirmadienio Čekijoje taip pat uždaryti kino teatrai, teatrai, muziejai ir galerijos.