„Aš patyriau tai (omenyje turimas užsikrėtimas koronavirusu), ir (gydytojai) man pasakė, kad aš turiu imunitetą jam, – teigė D. Trumpas. – Aš jaučiu, kad turiu tiek jėgų. Aš išbučiuočiau čia kiekvieną, vyrus ir moteris, stipriai išbučiuočiau kiekvieną“.

Jis vėl paragino atidaryti įmones ir kritikavo ekonomiką stabdančias karantino priemones. „Jeigu esi prezidentas, tai negali užsidaryti rūsyje. Reikia iš jo išeiti, bet tai rizikinga“, – pridūrė D. Trumpas. Jis pabrėžė, kad dabar yra „puikios formos“.

Prezidentas vėl pareiškė, jog kiekvienas amerikietis turi išeiti tą patį brangaus gydymo kursą, kuris buvo paskirtas jam ligoninėje. Tačiau jis pripažino, kad kai kurie jo draugai mirė nuo Covid-19.

Prieš pradėdamas pirmąją po užsikrėtimo koronavirusu agitacinę rinkimų kalbą D. Trumpas metė į minią kelias apsaugines kaukes. Jo rėmėjai stovėjo gana arti vienas kito ir nesilaikė reikiamo atstumo, daugelis nedėvėjo kaukių. Baltųjų rūmų šeimininkas kalbėjo kiek daugiau kaip valandą – perpus trumpiau palyginti su jo kalbomis iki užsikrėtimo.

Tikriausiai norėdamas parodyti, kad yra sveikas, prezidentas scenoje netgi pašoko skambant amerikiečių grupės „Village People“ dainai Y.M.C.A.

Šio mėnesio pradžioje D. Trumpas tviteryje pranešė, kad jam ir jo žmonai Melaniai diagnozuotas koronavirusas. Spalio 2 d. jis buvo paguldytas į Walterio Reedo nacionalinį karo medicinos centrą. Jau spalio 5 d. JAV prezidentas buvo išrašytas iš ten ir grįžo į Baltuosius rūmus.