Pirmiausiai D. Trumpas vyks į Floridą – pirmąją iš keturių neapsisprendusių valstijų, kurias prezidentas ketina aplankyti per keturias dienas. Tuo metu jo varžovas demokratas Joe Bidenas savo planus dėl ekonomikos reklamuos Vidurio Vakarų regiono valstijoje Ohajuje.

74 metų D. Trumpas, pasiskelbęs „turinčiu imunitetą“ koronavirusui, planuoja pirmadienį vakare dalyvauti mitinge po atviru dangumi Sanfordo oro uoste Floridoje.

Karantino tebesilaikanti Baltųjų rūmų spaudos sekretorė Kayleigh McEnany, kuriai anksčiau irgi buvo diagnozuota COVID-19, sakė, kad mitingo dalyviai bus raginami dėvėti kaukes ir vartoti rankų dezinfekuojamąsias priemones.

„Kaip bebūtų, šioje šalyje turite teisę pasirodyti ir išreikšti savo politinį požiūrį“, – televizijos laidai „FOX & Friends“ sakė K. McEnany.

Baltųjų rūmų gydytojai šeštadienį leido vėl dalyvauti kampanijos renginiuose, nustatę, kad prezidentas nebegali kitų užkrėsti koronavirusu. Vis dėlto jo pareiškimai apie neva įgytą imunitetą nėra įrodyti.

„Twitter“ sekmadienį paslėpė D. Trumpo žinutę, kurioje jis tvirtino įgijęs atsparumą COVID-19. Socialinis tinklas pabrėžė, kad tokia žinutė pažeidžia taisykles dėl klaidinamos ir potencialiai žalingos informacijos.

D. Trumpas šią savaitę ketina aplankyti Floridą, Pensilvaniją, Ajovą ir Šiaurės Karoliną, kad pagerintų savo pozicijas, kai J. Bidenas, kaip rodo tinklalapio „RealClearPolitics“ cituojamos nacionalinės apklausos, yra įgijęs dviženklę populiarumo persvarą.

D. Trumpas, ruošdamasis palikti Baltuosius rūmus pirmąkart nuo spalio 5-osios, kai sugrįžo į savo rezidenciją po trijų naktų, praleistų Walterio Reedo karinėje ligoninėje, paskelbė virtinę „Twitter“ žinučių.

Pirmiausiai jis pagyrė savo pasirinktą kandidatę į Aukščiausiąjį Teismą Amy Coney Barrett (Eimi Koni Baret), kurios kandidatūros tvirtinimo posėdžiai pirmadienį prasidėjo Senato teismų komitete.

Prognozuojama, kad respublikonų kontroliuojamas Senatas greitai patvirtins šią 48 metų teisėją. Toks žingsnis aukščiausią JAV teismų instituciją gali dešimtmečiams pakreipti į dešinę.

„Nevėkšlų žiniasklaida“

D. Trumpas taip pat tvirtino, kad demokratų vadovaujama Kalifornija „žengia į pragarą“, užsipuolė žiniasklaidą ir atmetė apklausas, rodančias, kad jis pagal populiarumą atsilieka nuo 77 metų J. Bideno.

„Nevėkšlų žiniasklaida visiškai išprotėjo, nes jie suprato, kad mes TRIUŠKINAMAI laimim visose apklausose, kurios yra reikšmingos, – pareiškė prezidentas. – Jie rašo arba rodo vieną suklastotą reportažą po kito. Ši žmonės išties nesveiki. BALSUOKIT!!!“

D. Trumpas taip pat apkaltino demokratus, esą jie nori paversti Jungtines Valstijas „socialistine valstybe“, ir gyrė vertybinių popierių rinkų pasiekimus per jo kadenciją.

Prezidentas pakartojo kaltinimus, kad lapkričio 3-ąją vyksiantys rinkimai bus „klastojami“, siekiant jam pakenkti, ir tvirtino, kad COVID-19 pandemija, Jungtinėse Valstijose pareikalavusi beveik 215 tūkst. žmonių gyvybių, galiausiai „išsikvėps“.

„Vakcinos ir vaistai sparčiai ateina!“ – parašė jis.

Per 2016 metų rinkimus, kai jis kovojo su demokrate Hillary Clinton, D. Trumpas laimėjo visose keturiose valstijose, kuriose jis lankysis šią savaitę. Vis dėlto dabar jose populiaresnis buvęs viceprezidentas J. Bidenas.

Kaip nurodo „RealClearPolitics“, Ajovoje ir Šiaurės Karolinoje J. Bideno populiarumo persvara menka, bet Floridoje jis lenkia D. Trumpą 3,7, o Pensilvanijoje – 7,1 procentinio punkto.

J. Bidenas kritikavo D. Trumpo planus vykti į Floridą, nes ši kelionė „neatneša nieko kita, tik beatodairišką elgesį, skaldančią retoriką ir baimės kurstymą“.

„Kita vertus, tiek pat pavojinga, ko jis neatneša: jokių planų, kaip suvaldyti šį virusą, nusinešusį per 15 tūkst. floridiečių gyvybių“, – sakoma J. Bideno pareiškime.

„Padėjau atkurti šią šalį anksčiau, ir mano įsipareigojimas visiems floridiečiams – atstatyti šią šalį geresnę“, – pridūrė jis.