Šio pareiškimo įrašą „Telegram“ kanale paskelbė Vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai Olga Čemodanova.

Pasak G. Kazakevičiaus, protestai Minske „tapo radikalūs“.

„Protestai, kurių daugiausia vyksta Minske, tapo organizuoti ir itin radikalūs. Dėl to vidaus reikalų institucijų darbuotojai ir vidaus kariuomenės kariai nepaliks gatvių ir iškilus būtinybei ims naudoti specialias priemones ir karinę ginkluotę“, – pareiškė G. Kazakevičius.

Jis taip pat pasakė, kad „dieną protestuotojai prieš jėgos struktūrų karius naudojo akmenis, butelius, peilius ir galąstuvus, o naktį – barikadas ir degančias padangas“.

„Nieko bendro su pilietiniais protestais tai neturi“, – pareiškė G. Kazakevičius.

Beveik 600 žmonių buvo sulaikyti per sekmadienį Baltarusijoje vykusias protesto akcijas, pranešė teisių gynimo centras „Viasna“.

Centro tinklalapyje paskelbtame sąraše yra daugiau kaip 580 pavardžių.

Remiantis teisių gynėjų turimais duomenimis, dauguma šių žmonių sulaikyti Minske. Sulaikymai taip pat vyko Breste, Vitebske, Magiliave, Gardine, Maladečinoje, Žlobine, Kobryne ir Babruiske.

Nemažai sulaikytųjų – žiniasklaidos atstovai. Remiantis „Viasna“ informacija, sulaikyti apie 40 žurnalistų ir fotografų. Dalis jų buvo paleisti iš milicijos patikrinus jų dokumentus, dar daugiau kaip 10 žmonių buvo paleisti naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Įvairiose ​​Minsko vietose sekmadienį iki vėlaus vakaro tęsėsi protestuotojų ir jėgos struktūrų pareigūnų susirėmimai. Protestuotojai blokavo kelius ir bandė statyti barikadas.

Protestuotojams išvaikyti OMONas vėl panaudojo vandens patrankas ir ėmėsi sulaikymų grubiais būdais. Buvo girdimi šūviai ir sprogimai, tikėtina, kad – kurtinamųjų granatų.

Anksčiau skelbta apie daugiau kaip 400 sulaikytųjų.

Jau daugiau nei du mėnesius Baltarusijoje vyksta protestai prieš rugpjūčio 9 dieną vykusių prezidento rinkimų rezultatus. Nugalėtoju paskelbtas dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka, einantis šias pareigas nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.