Vyras buvo sulaikytas, pristatytas į tardymo izoliatorių, o iš ten išvežtas į ligoninę.

Šiandien jis jau namie. Portalui tut.by Nikita sutiko papasakoti visas incidento smulkmenas, be to, patvirtino, kad jo sulaikymo epizodas buvo užfiksuotas vaizdo kameros.

„Vakar Zybickajos rajone palei krantinę einančiu dviračių taku važiavau pas mamą. Pasiekęs tiltą pamačiau manęs link bėgančius ir šaukiančius žmones žalia uniforma. Išsigandau ir pasukau į kitą pusę, bet iš ten, iš už pastato kampo, išbėgo kita jėgos struktūroms atstovaujančiųjų grupė. Tie jau buvo apsirengę juodai.

Jie paprasčiausiai nuvertė mane nuo dviračio ir, nieko nepaaiškinę, ėmė mušti. Man iš akių pažiro kibirkštys, galva tekėjo kraujas. Išsigandau ir dėl dviračio – turiu jį jau 10 metų ir ypač branginu. Mėginau ištrūkti, kad jį išsaugočiau“, – tut.by pasakojo vyras.

Į mikroautobusą įgrūstas Nikita sulaukė grasinimų ir vėl buvo mušamas lazda.

„Nuo smūgių ir veidu tekančio kraujo nieko nemačiau. Akimirką pamaniau, kad apakau, ir paprašiau iškviesti greitąją pagalbą. Man buvo atsakyta, kad nieko niekas nekvies, nes gydytojas yra ir rajoniniame vidaus reikalų skyriuje. Antrankiai man pjovė rankas, jos nutirpo, bet kai paprašiau antrankius atlaisvinti, pareigūnai tik juokėsi ir visaip šaipėsi. Jie rausėsi mano asmeniniuose daiktuose, piniginėje, bet jokios simbolikos niekur nebuvo.

Po kiek laiko buvau pervilktas į kitą automobilį. Kokią valandą teko važinėtis po miestą, bet gavau tvarstį kraujavimui sustabdyti“, – toliau pasakojo vyras.

Pasak jo, į skyrių jis pristatytas su grupe kitų sulaikytųjų.

„Buvau basas – batai pasimetė per sulaikymą. Iš dokumentų jie nurašė mano duomenis, nufotografavo. Duoti parodymų niekas neprašė.

Po kiek laiko atvyko greitoji pagalba. Tuo pačiu momentu man buvo atneštas paruoštas protokolas su visais pareigūnų parodymais, tačiau jo perskaityti niekas neleido, nes ten, esą, yra asmeninių pareigūnų duomenų.

Protokole buvo nurodyta, kad aš dalyvavau nesankcionuotame masiniame susibūrime. Labai prastai jaučiausi, stipriai skaudėjo galvą, todėl nepradėjau prieštarauti ir pasirašiau. Teismas turi įvykti Minsko Frunzensko rajono teisme. Datos aš nežinau.
Greitosios pagalbos automobiliu buvau nugabentas į 3-iąją ligoninę. Po kelias valandas trukusio laukimo bendroje eilėje patekau į palatą. Ryte pasirašiau, kad atsisakau būti hospitalizuotas, ir išvykau namo“, – pasakojo Nikita.

Kaip informuoja tut.by, po sulaikymo Nikita Domračevas buvo pristatytas į tardymo izoliatorių. Iš ten jis ir buvo išvežtas į ligoninę.

Vyras pasakojo apie sekmadienio įvykius su seserimi
D. Domračeva dar nespėjęs pakalbėti.

D. Domračeva – Baltarusijos biatlonininkė, olimpinė ir pasaulio čempionė. 2018 metais ji tapo pirmąja biatlonininke, kuriai pavyko keturiskart tapti olimpine čempione. Baltarusė tris aukso medalius asmeninėse rungtyse pelnė 2014 metais Sočio žaidynėse.

Įspėjimas: vaizdo įrašas gali šokiruoti:


Teisių gynėjai praneša apie beveik 600 sulaikytųjų per protestus Baltarusijoje

Beveik 600 žmonių buvo sulaikyti per sekmadienį Baltarusijoje vykusias protesto akcijas, pranešė teisių gynimo centras „Viasna“.

Centro tinklalapyje paskelbtame sąraše yra daugiau kaip 580 pavardžių.

Remiantis teisių gynėjų turimais duomenimis, dauguma šių žmonių sulaikyti Minske. Sulaikymai taip pat vyko Breste, Vitebske, Magiliave, Gardine, Maladečinoje, Žlobine, Kobryne ir Babruiske.

Nemažai sulaikytųjų – žiniasklaidos atstovai. Remiantis „Viasna“ informacija, sulaikyti apie 40 žurnalistų ir fotografų. Dalis jų buvo paleisti iš milicijos patikrinus jų dokumentus, dar daugiau kaip 10 žmonių buvo paleisti naktį iš sekmadienio į pirmadienį.

Įvairiose ​​Minsko vietose sekmadienį iki vėlaus vakaro tęsėsi protestuotojų ir jėgos struktūrų pareigūnų susirėmimai. Protestuotojai blokavo kelius ir bandė statyti barikadas.

Protestuotojams išvaikyti OMONas vėl panaudojo vandens patrankas ir ėmėsi sulaikymų grubiais būdais. Buvo girdimi šūviai ir sprogimai, tikėtina, kad – kurtinamųjų granatų.

Anksčiau skelbta apie daugiau kaip 400 sulaikytųjų.

Jau daugiau nei du mėnesius Baltarusijoje vyksta protestai prieš rugpjūčio 9 dieną vykusių prezidento rinkimų rezultatus. Nugalėtoju paskelbtas dabartinis valstybės vadovas Aliaksandras Lukašenka, einantis šias pareigas nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.