„Šįryt Armėnijos ginkluotosios pajėgos raketomis ir iš artilerijos pabūklų įvairiomis kryptimis apšaudė Tertero, Agdamo ir Geranbojaus rajonus. Sprogus sviediniui, buvo sužeistas Kengerli kaimo gyventojas“, - sakoma pranešime.

Savo ruožtu Azerbaidžano gynybos ministerija informavo, kad naktį į pirmadienį padėtis Kalnų Karabacho konflikto zonoje buvo stabiliai įtempta. Žinybos duomenimis, Armėnijos ginkluotosios pajėgos, pažeisdamos humanitarines paliaubas, kelis kartus mėgino atakuoti Azerbaidžano armijos pozicijas.

Praėjusią savaitę Maskvoje įvykusiose konsultacijose Baku ir Jerevanas susitarė nuo spalio 10 d. 12 valandos vietos laiku nutraukti ugnį humanitariniais tikslais, kad būtų apsikeista belaisviais ir žuvusiųjų kūnais.

Padėtis Kalnų Karabache susikomplikavo rugsėjo 27 d., ginčijamoje teritorijoje prasidėjo mūšiai. Azerbaidžane ir Armėnijoje įvesta karinė padėtis, paskelbta mobilizacija. Abi šalys praneša apie žuvusiuosius ir sužeistuosius, tarp kurių yra civilių.

Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktas dėl Kalnų Karabacho prasidėjo 1988 metų vasarį, kai Kalnų Karabacho autonominė sritis, kur gyventojų daugumą sudaro armėnai, pareiškė pasitraukianti iš Azerbaidžano SSR sudėties. 1991 metų rugsėjį autonomijos administraciniame centre Stepanakerte buvo paskelbta, kad įkuriama Kalnų Karabacho Respublika. Kilus kariniam konfliktui, Azerbaidžanas prarado Kalnų Karabacho kontrolę.