Reikšmingiausia Danijos parlamento užsienio reikalų institucija, Užsienio reikalų komitetas, suplanavo surengti vaizdo konferenciją su S. Cichanouskaja, kad aptartų dabartinę situaciją Baltarusijoje. Prasidėjus pokalbiui, apsišaukėlė tvirtino, kad dėl techninių problemų negali įsijungti kameros.

Prabėgus maždaug 40 minučių susitikimo, komiteto nariai ėmė kažką įtarinėti ir nutraukė skambutį.

„Žinoma, nerimauju, kad dalyvavimas susitikime buvo suklastotas“, – teigė buvęs Danijos užsienio reikalų ministras ir dabartinis komiteto pirmininkas Martinas Lidegaardas.

Vėliau nacionaliniam transliuotojui TV2 M. Lidegaardas sakė, kad pavyko atsekti, jog skambinta buvo iš Rusijos, o kai išgirdo klausimą apie „gyvūnų viešnamius“ – Rusijoje paplitusią su Danija susijusią sąmokslo teoriją – komiteto nariai suvokė, kad šnekasi su apsimetėle.

Komitetas teigė, kad susitikimo metu valstybės paslaptys atskleistos nebuvo, o incidentas yra tiriamas.

Danijos valstybinis transliuotojas TV-2 praneša, kad parlamentarus apėmė įtarimai, kai kalbantis apie dujotiekį „Nord Stream 2” „S. Cichanouskaja“ staiga pasiteiravo, kaip jos pašnekovai vertina „gausybę gyvūnų viešnamių“, kurie neva veikia Danijoje. Vieno iš parlamentarų, Michaelo Astrupo Jenseno, teigimu, „tai sukėlė įtarimą“, tačiau į klausimą jis visgi atsakė.

Melagingą informaciją apie zoofilų įstaigų atsiradimą Kopenhagoje paskelbė portalas „Kolokol Rosiji“, remdamasis satyriniu prancūzų portalu secretnews.fr, skelbiančiu išgalvotas istorijas. Šią istoriją pasigavo daugybė Rusijos ir Baltarusijos žiniasklaidos kanalų, o rugsėjo pabaigoje ją televizijos kanalo „Rossija-1” laidoje „60 minut“ jau citavo Dūmos narys Aleksejus Žuravliovas.

Virtualaus susitikimo metu buvo aptarta politinė situacija Baltarusijoje ir tai, kaip Danija gali paremti baltarusių tautą kovoje už demokratiją ir žmogaus teises. Susitikimas truko apie 40 min. Tačiau parlamentarai pamažu susivokė, kad kažkas yra negerai, tad pirmininkas susitikimą užbaigė. Vėliau komiteto atstovai susisiekė su S. Cichanouskajos komanda ir demaskavo apsimetėlę.

Šis incidentas toliau tiriamas. Komitetas pažymėjo, kad toks įsibrovimas užfiksuotas pirmąkart. S. Cichanouskaja pasitraukė į Lietuvą po rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kurių oficialiu nugalėtoju buvo paskelbtas ilgametis autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka.

Opozicija sako, kad rinkimai buvo suklastoti; jų rezultatus taip pat atmeta Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos. Nuo rinkimų Baltarusiją iki šiol kasdien krečia protestai prieš vyriausybę, kurių dalyviai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo. Vyriausybė šias demonstracijas griežtai malšino ir areštavo daug protestuotojų bei opozicijos lyderių.