V. Putinas tokią mintį išsakė trečiadienį televizijos kanale „Rossija 24“. Tą dieną jam sukako 68 metai.

J. Bidenas JAV prezidento rinkimuose, vyksiančiuose lapkričio 3 dieną, meta iššūkį dabartiniam Jungtinių Valstijų vadovui respublikonui Donaldui Trumpai.

„Kalbant apie JAV Demokratų partijos kandidatą rinkimuose,... pastebime gana aštrią antirusišką retoriką. Deja, bet prie jau to esame įpratę“, – sakė V. Putinas.

Nepaisant to, Rusijos vadovas pridūrė, kad iš J. Bideno išgirdo, kaip pats teigia, padrąsinančių minčių „New START“ sutarties tema – tai Rusijos ir Jungtinių Valstijų branduolinių ginklų paktas, baigsiantis galioti vasarį. Kol kas Maskvai ir Vašingtonui niekaip bepavyksta susitarti dėl naujos sutarties ar šios pratęsimo, nors D. Trumpo pasiuntinys ginkluotės klausimu antradienį ir kalbėjo „apie per dvišales derybas pasiektą svarbų progresą“.

„Kandidatas Bidenas viešai pareiškė esąs pasirengęs pratęsti „New START“ arba siekti naujos sutarties, ribosiančios strateginę... ginkluotę, o tai labai svarbus ateities bendradarbiavimo elementas“, – sakė V. Putinas. Rusijos prezidentas pridūrė, kad Rusija dirbs su nauju Jungtinių Valstijų prezidentu, kad ir kas juo būtų išrinktas.

Rugsėjį buvę ir dabartiniai žvalgybos pareigūnai „NBC News“ sakė, kad CŽA rugpjūčio pabaigoje nustatė, kad V. Putinas ir kiti aukščiausi Rusijos pareigūnai „galimai“ vadovauja Rusijos operacijai, skirtai įsikišti į JAV prezidento rinkimus diskredituojant J. Bideną.

Liepą J. Bidenas pareiškė, kad Rusija ir vėl bandys kištis į Jungtinių Valstijų prezidento rinkimus, cituodamas gautą žvalgybos medžiagą, ir išreiškė susirūpinimą dėl pastangų iš užsienio mesti įtarimų šešėlį ant rezultatų.