„Prezidentas debatams pasirengęs, o jo gydytojai leido jam dalyvauti viešuose renginiuose. Jie pasakė, kad jis daugiau nebekelia grėsmės užkrėsti [kitus koronavirusine infekcija], tad būtų neblogai, jei komisija sugrąžintų debatus į grafiką“, – žurnalistams Baltuosiuose rūmuose sakė B. Morgensternas.

Savaitgalį JAV vadovo Donaldo Trumpo gydytojas Seanas Conley paskelbė, kad COVID-19 persirgęs prezidentas nebėra laikomas galintis užkrėsti šia liga kitus žmones.

„Džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad be to, jog prezidentas atitinka CDC [JAV ligų kontrolės ir prevencijos centro] nustatytus saugaus izoliacijos nutraukimo kriterijus, šio ryto COVID-19 PGR ėminys pagal šiuo metu pripažintus standartus rodo, kad jis nebėra laikomas galintis užkrėsti kitus“, – vėlų šeštadienį sakė prezidento gydytojas.

Sekmadienį pats D. Trumpas tviteryje parašė, jog pasveiko nuo COVID-19 ir įgavo imunitetą. Visgi šis jo pranešimas socialinio tinklo „Twitter“ buvo pažymėtas kaip skleidžiantis klaidinančią ir potencialiai žalingą informaciją apie koronavirusą.

Kiek anksčiau JAV Prezidentinių debatų komisija pranešė atšaukianti šią savaitę turėjusią vykti D. Trumpo ir jo varžovo Joe Bideno akistatą, valstybės vadovui nesutikus dalyvauti renginyje virtualiu formatu.

Komisija buvo pranešusi, kad spalio 15-osios debatai, planuoti kaip renginys, per kurį kandidatai atsako į visuomenės užduotus klausimus, vyks virtualiu formatu, nes D. Trumpui spalio pradžioje buvo patvirtinta koronaviruso infekcija. Tačiau prezidentas tokiuose debatuose dalyvauti atsisakė.

Demokratų partijos kandidatas J. Bidenas buvo davęs sutikimą dalyvauti virtualaus formato debatuose.

Galutiniai debatai įvyks spalio 22 dieną Našvilio mieste Tenesio valstijoje. Abu kandidatai turės išsitirti dėl COVID-19, renginyje bus privaloma dėvėti veido kaukes ir laikytis atstumo.