Per ryte 50 km į rytus nuo sostinės Bankoko įvykusią avariją autobusas apvirto ant šono, buvo nuplėšta jo stogo dalis, pranešė pareigūnai.

Dešimtys sužeistų keleivių buvo nuvežti į aplinkines ligonines, sakė provincijos ligoninės direktorė Sombat Chutimanukul.

Iš 23 į jos ligoninę atvežtų žmonių keturių būklė kritinė, o aštuoni toliau stebimi, žurnalistams sakė Sombat Chutimanukul.

Valstybinės geležinkelių kompanijos vadovas Nirutas Maneephanas (Nirutas Manifanas) avarijos vietoje žurnalistams patvirtino žuvusiųjų skaičių.

Vieno vyriausybės departamento paskelbtame vaizdo įraše matyti autobusas, pervažoje užvažiuojantis ant geležinkelio bėgių, ir tuomet jam į šoną įsirėžiantis mėlynas prekinis traukinys.

Gelbėtojų padarytose nuotraukose matyti nuolaužos, lavonai ir išsibarstę žmonių daiktai.

Po pietų į avarijos vietą atvyko kranas, kuris turėjo nukelti autobusą nuo bėgių.

Užsakytu autobusu iš kaimyninės Samut Prakano provincijos į vieną šventyklą Čačengsau važiavo maždaug 60 keleivių, sakė provincijos gubernatorius Maitree Tritilanondas.

Pasak jo, žmonės ketino paaukoti geltonų apdarų vienuoliams – tai tradicinė ceremonija, rengiama po budistų metinio rekolekcijų periodo.

Tailando premjeras Prayutas Chan-O-Cha pareiškė užuojautą ir nurodė pareigūnams ištirti avarijos priežastį, sakoma vyriausybės atstovo pareiškime.

Aukų pareikalaujančios eismo nelaimės Tailande yra dažnos. Tarp priežasčių minimi leistino greičio viršijimas, vairavimas apsvaigus ir silpna įstatymo priežiūra.