„Abu (kandidatai) jau paskelbė, kad tai datai turi kitų planų“, – pranešime sakė komisija, pridurdama, jog „dabar jau akivaizdu, kad spalio 15 dieną debatų nebus.“

Ėmusis tokio žingsnio, tvarkaraštyje išlieka tretieji, ir paskutinieji, priešrinkiminiai debatai, kuriuos numatoma rengti spalio 22 dieną, Našvilyje, Tenesio valstijoje.

Debatai būdingi kiekvieniems JAV prezidento rinkimams nuo 1976 metų, o būtent trejus debatus, likus nebedaug laiko iki rinkimų datos, pradėta rengti šio šimtmečio pradžioje.

Komisija ketvirtadienį buvo paskelbusi, kad imasi atsargumo priemonių ir į virtualią erdvę perkelia spalio 15-osios debatus, kadangi D. Trumpui neseniai buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu.

Tačiau prezidentas, kuris dega noru kuo greičiau sugrįžti į rinkimų kampanijos renginius ir juos rengti gyvai, atsisakė dalyvauti tokiuose debatuose ir nesėkmingai ragino organizuoti tokį renginį, kuriame kandidatai susitiktų akis į akį.

J. Bidenas anksčiau šią savaitę pareiškė, kad nedalyvaus akis į akį rengiamuose debatuose su D. Trumpu, jei jis vis dar sirgs COVID-19. Jo rinkimų kampanija D. Trumpo atsisakymą dalyvauti virtualiuose debatuose pavadino „gėdingu“.

„Gėdinga, kad Donaldas Trumpas ėmėsi vengti vienintelių debatų, kuriuose klausimus užduoda rinkėjai, tačiau tai nėra stebinama“, – sakė J. Bideno atstovas Andrewas Batesas.

D. Trumpas „neturi pakankamai drąsos atsakyti už savo veiksmų istoriją rinkėjams tuo pat metu, kaip ir viceprezidentas (Joe) Bidenas.“

JAV prezidentas vietoje to ketina Baltuosiuose rūmuose surengti pirmą gyvą renginį nuo savo COVID-19 diagnozės.

Visiems dalyviams bus pranešta atsinešti kaukes ir jas dėvėti, jie taip pat bus tikrinami dėl COVID-19. Į tai įskaitomas temperatūros matavimas ir trumpas klausimynas, pasak šaltinio, artimo su renginio organizavimo darbais.