„Svarbiausias šiuo metu iškilęs uždavinys yra patikimumas. Mes jau per daug laisvai jautėmės atsirinkdami ir skirdami darbuotojus. Ir po to kai kurie „persiavė batus“. O „batus persiavė“ tie, kuriuos mes užauginome ant savo rankų. Todėl patikimumas, patriotizmas, atsidavimas tautos idėjoms yra pirmoje vietoje“, – kalbėjo A. Lukašenka pasitarime aktualiais klausimais.

A. Lukašenką cituoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Jis atkreipė dėmesį į trūkumus masinio informavimo priemonių darbe ir paragino artimiausiu laiku baigti svarbiausių žiniasklaidos priemonių kolektyvų formavimą.

„Šiuo atveju kontrolė priklauso prezidento administracijai. Reikia palikti galingą branduolį, galintį ginti tą patį informacinį suverenitetą tiksliai, meistriškai, taikliai ir svarbiausia – aktyviai“, – pareiškė prezidentas.

A. Lukašenka išreiškė nepasitenkinimą, kad prireikė „dviejų mėnesių, kad mūsų svarbiausi televizijos kanalai ir kitos žiniasklaidos priemonės dirbtų taip kaip dabar“.

„Tai reikia daryti nuolat“, – pareiškė jis.

Jis taip pat pasisakė už tai, kad valdžia vykdytų aktyvesnę informacinę politiką internete ir tai darytų aktyviai.

Rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų oficialiu nugalėtoju buvo paskelbtas ilgametis autoritarinis lyderis A. Lukašenka, bet opozicija sako, kad rinkimai buvo suklastoti; jų rezultatus taip pat atmeta Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos.

Nuo rinkimų Baltarusiją iki šiol kasdien krečia protestai prieš vyriausybę, kurių dalyviai reikalauja A. Lukašenkos atsistatydinimo. Vyriausybė šias demonstracijas griežtai malšino ir areštavo daug protestuotojų bei opozicijos lyderių.

Per demonstracijas taip pat buvo sumušta arba sulaikyta ir įvykius nušviečiančių žiniasklaidos darbuotojų, o praeitą savaitę Baltarusijos institucijos atšaukė visų užsienio žurnalistų akreditaciją.