Šiemet į žmogiškųjų išteklių konsultacinės bendrovės "William M.Mercer" kasmet atliekamą tyrimą, kuriame 215 į tyrimą įtrauktų miestų yra išrikiuojami pagal gyvenimo kokybę, taip pat buvo įtraukta aplinkosaugos analizė, kuri buvo atlikta pagal oro užterštumo, atliekų tvarkymo ir kanalizacijos sistemų veiksmingumo rodiklius.

Šiemet aukščiausiu gyvenimo kokybės indeksu gali didžiuotis Ciūrichas, po jo eina antrą vietą pasidaliję Vankuveris ir Viena. Ketvirtoje vietoje atsidūrė Sidnėjus ir Ženeva, o šeštoje - Frankfurtas, Oklendas, Kopenhaga ir Helsinkis. Dešimtą vietą pasidalijo Bernas ir Miunchenas.

Tarp Azijos miestų Tokijui buvo skirta 25 vieta, o Singapūrui kartu su Los Andželu, Dublinu, Adelaide ir Kobe teko dalytis 35 vieta. Honkongui atiteko 69 vieta.

Kinijos, Indijos ir Vietnamo miestai ir toliau nesugeba atsikratyti miestų su prasčiausia gyvenimo kokybe reputacijos. "Visuose geriausiuose miestuose oro kokybė taip pat yra aukšta", - pareiškė vyriausiasis bendrovės ekspertas.

Atskirai sudarytame švariausių miestų sąraše į pirmąjį dešimtuką pateko keturi Japonijos miestai - Katsujama, Kobė, Omuta ir Tsukuba. Singapūras atsidūrė 39 vietoje, tačiau dėl prastos sanitarinės situacijos Indijos miestai Madrasas, Bangaloras, Niu Delis, taip pat Bankokas užėmė žemas pozicijas.