Trečiadienio popietę žolės gaisrui persimetus į šaudmenų saugyklos Riazanės srityje į pietryčius nuo Maskvos esančią karinę teritoriją, kur, kaip pranešama, laikoma apie 75 tūkst. tonų šaudmenų.

Liepsnoms apėmus šaudmenų sandėlius, komplekse griaudėjo galingi sprogimai.

Gynybos ministerija ketvirtadienį vakare informavo, kad gaisras buvo lokalizuotas tiek saugyklos teritorijoje, tiek už jo ribų, palei visą perimetrą“.

Nepaprastųjų situacijų ministras Jevgenijus Ziničevas anksčiau per pasitarimą vaizdo ryšiu su prezidentu Vladimiru Putinu sakė, kad „16 žmonių buvo hospitalizuoti, taip pat apgadinta per 20 pastatų“.

J. Ziničevas pridūrė, kad kovai su gaisru sutelkta apie 1,5 tūkst. žmonių.

Operacijoje dalyvavo daugiau kaip 650 karių, keturi priešgaisriniai lėktuvai Il-76 ir trys sraigtasparniai Mi-8, nurodė Gynybos ministerija.

Orlaiviai ant liepsnojančios teritorijos išliejo beveik tūkstantį tonų vandens, naujienų agentūra „Interfax“ citavo ministerijos informaciją.

Specialistų komandos pradėjo tikrinti, ar vienoje gyvenvietėje, esančioje už 1,5 km nuo saugyklos, nėra atskriejusių nesprogusių užtaisų.

Daugiau informacijos apie šią operaciją nepateikiama. Nesprogusių šaudmenų į gyvenvietę galėjo nusviesti saugykloje įvykusio sprogimo banga.

Nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė evakavusi daugiau kaip 2,3 tūkst. gyventojų 5 km spinduliu aplink gaisro apimtą plotą..

Evakuotieji buvo laikinai įkurdinti vietos mokyklose ir ligoninėse, sakė J. Ziničevas.

Pareigūnai pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl šaudmenų tvarkymo galimų pažeidimų.