„Mus pasiekė antroji banga ir ją turime pasitikti ryžtingai“, – reporteriams sakė M. Morawieckis, pridurdamas, kad visa 38 mln. gyventojų turinti ES šalis pagal paveiktumą nuo šiol bus laikoma „geltonąja zona“.

„Turime 30 proc. daugiau atvejų nei vakar. Jei tęsis dabartinės tendencijos, tai reiškia, kad infekcijų skaičius gali kas tris dienas padvigubėti“, – sakė M. Morawieckis.

„Norime taikyti tokią pat strategiją, kaip prieš kelis mėnesius“, tačiau „šiuo momentu“ nėra poreikio įvesti visišką karantiną, sakė premjeras.

Lenkija šiuo metu turi „apie 500 atsarginių respiratorių“, teigė jis, pridurdamas, kad nacionaliniu mastu 60 proc. lovų, skirtų COVID-19 pacientams, yra laisvos. Šalies žiniasklaidoje pranešama, kad sunkiausiai paveiktose šalies vietose lovų jau pritrūko.

Nuo šeštadienio 38 savivaldybės bus laikomos raudonosiomis zonomis – jose bus griežčiau ribojami viešieji renginiai ir šeimų pobūviai.

Lenkijos sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pranešė, kad šalyje nuo pandemijos pradžios COVID-19 užsikrėtė 111 599 žmonės, o pasveiko 76 490 asmenų. Šalyje virusas iš viso pasiglemžė 2 867 gyvybes.