Kiek anksčiau ketvirtadienį debatų organizavimo komisija pranešė, kad kiti suplanuoti debatai vks virtualiai, o ne abiems kandidatams stovint scenoje. Tokių priemonių imtasi po to, kai D. Trumpui buvo diagnozuotas koronavirusas ir kilo pagrįstų nuogastavimų, kad šis gali užkrėsti demokratų kandidatą.

„Neketinu švaistyti savo laiko su virtualiais debatais“, – duodamas interviu „Fox News“ teigė D. Trumpas. Kiek anksčiau jis buvo išreiškęs norą dalyvauti kituose debatuose su J. Bidenu.

Prezidentastaip pat teigė, kad nesijaučia užkrečiamas. „Visai nemanau, kad esu užkrečiamas“, – kanalui „Fox Business Network“ sakė D. Trumpas, nekantraujantis sugrįžti į rinkimų kampanijos renginius. Sveikatos gairėse numatoma, kad jo situacijoje esantis žmogus vis dar turėtų karantinuotis ir vis dar gali būti užkrečiamas.

Negana to, Baltieji Rūmai patys yra tapę koronavoruso židiniu. Virusu serga nemaža dalis prezidento patarėjų komandos, karantinuojasi visa aukščiausia JAV kariuomenės vadovybė. Virusu užsikrėtė prezidento žmona Melania, atstovė spaudai Kayleigh McEnany, buvusi patarėja Hope Hicks, patarėjas Stephenas Milleris ir kai kurie Respublikonų partijos politikai.

„Labai norėčiau šį vakarą surengti kampanijos renginį. Norėjau vieną surengti vakar“, – teigė D. Trumpas. Jis taip pat išgyrė eksperimentinį farmacijos bendrovės „Regeneron“ gydymą, kuris, jo teigimu, yra ligą galintis išgydyti „vaistas“.

D. Trumpas taip pat pareiškė, kad žmonės, kurie suserga koronavirusu, įgyja imunitetą, tačiau mokslo pozicija šiuo klausimu dar nėra aiški.

Virtualūs debatai

Antrieji debatai tarp JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Demokratų partijos kandidato JAV prezidento rinkimuose Joe Bideno turėtų vykti virtualiai, paskelbė Prezidentinių debatų komisija, informuoja BBC.

Debatus į virtualų formatą perkelti nuspręsta dėl to, kad D. Trumpas vis dar gydosi nuo koronaviruso infekcijos.

Praėjus kelioms minutėms po komisijos pranešimo paskelbimo, D. Trumpas pareiškė nedalyvausiąs virtualiuose debatuose.

„Nešvaistysiu savo laiko virtualiems debatams“, – teigė jis.

D. Trumpui koronavirusas diagnozuotas praėjusią savaitę. Jis pirmadienį sugrįžo į Baltuosius rūmus po trijų ligoninėje praleistų dienų. Trečiadienį prezidento gydytojas skelbė, kad prezidentas jau daugiau kaip 24 valandas nejautė jokių infekcijai būdingų simptomų.

Antrieji prezidentiniai debatai turi vykti ateinantį ketvirtadienį, spalio 15 d.