Anot prokurorų, 41 metų įtariamoji buvo užmezgusi santykius su Estijai priešišku asmenimi ir vykdė ardomąją žvalgybos veiklą, pranešė savaitraštis.

Kada ji buvo sulaikyta ir kuriai valstybei šnipinėjo – nepranešama.

Jeigu būtų nuteista, moteriai grėstų laisvės atėmimas nuo dviejų iki 15 metų. Valstybės išdavimu ji nekaltinama.

Prokuratūros atstovas „Eesti Ekspress“ pareiškė negalįs komentuoti baudžiamosios bylos turinio, nes jis yra įslaptintas.

Leidinio duomenimis, įtariamoji nėra valstybės tarnautoja ar visuomenininkė, nepriklauso jokiai politinei partijai ir niekada nesibalotiravo rinkimuose.

Internete apie ją skelbiama mažai informacijos. Yra žinoma, kad ji gyvena Taline ir domisi sportu. Pernai ji lankėsi Kinijoje. Dešimtmečio pabaigoje moteris įgijo aukštąjį teisinį išsilavinimą, paskui kurį laiką dalyvavo teismo posėdžiuose kaip teisinė atstovė. Jai priklausanti įmonė teikia verslo ir vadybos konsultacijas.

Tuo metu Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FSB) išvakarėse pranešė, kad buvo sulaikytas vienas rusų karys ir jo brolis Smolenske ir Pskove. Abudu įtariami slaptų duomenų perdavimu Estijos specialiosioms tarnyboms, jiems iškeltos bylos dėl valstybės išdavimo.

Už šį nusikaltimą Rusijoje baudžiama laisvės atėmimu nuo 12 iki 20 metų.

Estijos užsienio žvalgybos tarnybos ir už kontržvalgybą atsakinga saugumo policija atsisakė komentuoti brolių areštą.