Kaip informuoja CNN, antradienį Viskonsino valstijoje paskelbta nepaprastoji padėtis, masinių renginių metu leidžiama užimti tik 25 procentus patalpos ar pastato, informavo gubernatoriaus spaudos tarnyba.

„Šiuo metu išgyvename krizę, privalome nedelsdami įvesti pokyčių, kad išgelbėtume žmonių gyvybes“, – pranešime teigė gubernatorius Tony Eversas.

Tokių saugumo priemonių imtasi po skaudžių padarinių – pranešama, kad Viskonsine yra daugiausia naujų atvejų kasdien, didžiausias mirusių skaičius ir rekordinis paguldytų į ligoninę pacientų skaičius pastarosiomis dienomis.

Kentukio gubernatorius Andy Beshearas informavo, kad valstijoje fiksuojama trečia COVID-19 atvejų pagausėjimo banga, valstijoje įvestas privalomas kaukių viešose vietose dėvėjimas.

Niujorko valstijoje identifikuoti keli koronaviruso židiniai. Šią savaitę gubernatoriaus biuras paskelbė, kokių priemonių bus imamasi, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui.

Ten, kur bus aptikta viruso židinių, privalės užsidaryti mokyklos ir įvairios įstaigos, išskyrus maistą išsinešimui tiekiančias kavines, į maldos namus bus įleidžiama tik 25 proc. lankytojų – daugiausia 10 žmonių, bus draudžiami masiniai renginiai ir susibūrimai, informavo gubernatoriaus spaudos tarnyba.

Tokio pobūdžio pranešimai – pirmi požymiai apie JAV įvedamus griežtėjančius apribojimus, artėjant žiemai, kuri, ekspertų teigimu, bus sunki ir greičiausiai nusineš nemažai gyvybių.

Koronavirusas JAV

25 JAV valstijos praneša apie padidėjusį susirgimų skaičių

Kentukio, Niujorko ir dar 23 valstijos praėjusią savaitę pranešė apie didėjantį užsikrėtimų koronavirusu skaičių.

Aliaska ir Montana informavo, kad šią savaitę užfiksuoti rekordiniai kasdienių naujų atvejų skaičiai. Ohajuje taip pat daugėja koronaviruso atvejų.

Praėjusį pirmadienį 10 valstijų pranešė apie daugiau nei 1 000 naujų atvejų, Kalifornijoje, Šiaurės Karolinoje, Tenesyje ir Teksase – daugiau nei 2 000 infekcijų.

Visoje Amerikoje tik trys valstijos skelbia, kad užsikrėtimų sumažėjo, tai Havajai, Ajova ir pietų Karolina.

Kaip savo studentams teigė vieno universiteto dėstytojas Anthony Fauci, rudenį ir žiemą didžioji dalis šalies pasitinka su didėjančiais užsikrėtimų koronavirusu skaičiais, „taigi bus daugiau hospitalizavimų, daugiau užsikrėtimų, tai neišvengiamai veda į sergamumą ir mirtingumą“.
Ekspertai įspėja – padaugėjus užsikrėtusiųjų, neišvengiamai daugės hospitalizavimo atvejų ir mirčių.

Vašingtono universiteto Sveikatos tyrimų instituto specialistų prognozėmis, sausį JAV gali būti po 2 900 mirčių kasdien, o iki Naujųjų metų apie 360 000 amerikiečių gali būti mirę nuo koronaviruso.
Iki šiol Amerikoje pranešama apie 7,5 mln. infekuotųjų – kur kas daugiau nei kitose šalyse. Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, nuo koronaviruso jau mirė 210 900 Amerikos gyventojai.