Įnirtingi susirėmimai dėl ginčytino regiono tarp armėnų ir azerų pajėgų trunka jau daugiau nei savaitę. Abi šalys kaltina viena kitą apšaudant civilines teritorijas.

Naktinis daugiau nei 50 tūkst. gyventojų turinčio Stepanakerto bombardavimas buvo intensyviausias nuo praėjusio savaitgalio, sakė vienas vietos gyventojas.

Naktį beveik kas valandą sostinėje gaudė sirenos, mieste buvo beveik visiškai tamsu.

Po sirenų pasigirsdavo galingi sprogimai, tačiau neaišku, ar miestas buvo bombarduojamas raketomis, ar kitais šaudmenimis.

Trečiadienio rytą apie 10 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku po dvi valandas trukusios pertraukos virš miesto pasigirdo vieno ar dviejų bepiločių lėktuvų garsas, primenantis žoliapjovės burzgimą.

Girdėjosi vidutinio galingumo sprogimai, kuriuos veikiausiai sukėlė skraidyklės. Viena iš jų smogė degalinei šiaurės rytinėje miesto dalyje, į kurią pastarosiomis dienomis jau ne kartą buvo taikytasi, sakė AFP žurnalistas.

Virš rajono trečiadienį kilo pilkų dūmų kamuoliai.

Tuo metu armėnų pajėgos šaudė iš automatų ir priešlėktuvinės gynybos sistemų, bandydamos numušti bepilotį lėktuvą.

Sprogimai apgadino mažiausiai tris vienas šalia kitos esančius namus, nors žmonės per juos nenukentėjo.

Vietos gyventojų teigimu, sprogimus galėjo sukelti sovietų gamybos salvinės raketų ugnies sistemų „Smerč“ raketos.

Dar viena į gyvenamojo namo sodą pataikiusi raketa žemėje paliko 10 metrų duobę ir kieme užmušė šunį.

Per kelias pastarąsias dienas Kalnų Karabacho separatistų vadovybė ne kartą pasmerkė raketų ugnies sistemų „Smerč“ naudojimą. Dalis nesprogusių raketų liko įsmigusios į žemę.