„Sankcijos prieš visą šalį neveikia. Svarbiausia yra paskelbti kelionių draudimą režimo pakalikams ir įšaldyti jų sąskaitas, - sakė A. Navalnas vokiečių laikraščiui „Bild“. – Jie švaisto pinigus, vagia milijardus, o savaitgalį skrenda į Berlyną ar Londoną, perka brangų būstą ir sėdi kavinėse“.

Rusijos opozicijos politikas, be to, reikalavo stabdyti „Nord Stream 2“ projektą. Jis taip pat kritikavo buvusį Vokietijos kanclerį Gerhardą Schröderį, teigusį, jog kol kas nėra „tikrų faktų“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas.

G. Schröderis yra „Nord Stream 2“ Valdybos tarybos vadovas bei akcininkų komiteto pirmininkas. Be to, jis eina Rusijos naftos milžinės „Rosneft“ Stebėtojų tarybos vadovas.

A. Navalnas teigė netikįs, kad Rusija išaiškins jo apnuodijimą. Net nebandoma apsimesti, kad vyksta tyrimas, sakė jis.

Kremliaus kritikas buvo apnuodytas praėjusį mėnesį. Jis neteko sąmonės, kai skrido iš Tomsko į Maskvą, o po kelių dienų, praleistų Omsko ligoninėje, buvo nugabentas į Berlyną.

Vokietijos teigimu, atlikti toksikologiniai tyrimai „nepaneigiamai įrodo“, kad A. Navalnas buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia „Novičiok“ medžiaga.