„Artėja gripo sezonas! – tviteryje rašė D. Trumpas. – Ar uždarysime mūsų šalį? Ne, mes išmokome su juo gyventi, lygiai taip pat kaip išmokome gyventi su COVID-19, kurio mirtingumas daugumoje populiacijų yra daug mažesnis!!!”

D. Trumpas anksčiau yra pareiškęs, kad COVID-19 mirtingumą galima lyginti su gripo mirtingumu, nors ekspertai teigia, kad koronavirusas yra daug mirtingesnis. Vien JAV jis jau pareikalavo per 210 tūkst. gyvybių.

Tviteryje prezidentas taip pat rašė, kad nuo gripo per metus miršta „kartais daugiau nei 100 000“ žmonių, nors Ligų kontrolės ir prevencijos centras skaičiuoja, kad JAV gripas kasmet pasiglemžia nuo 12 000 iki 61 000 gyvybių.

Pirmadienį D. Trumpas buvo išleistas iš Walterio Reedo ligoninės, kurioje jis tris dienas buvo gydomas dėl užsikrėtimo COVID-19.

„Nebijokite Covid. Neleiskite jam dominuoti jūsų gyvenime“, – prieš išvažiavimą iš ligoninės tviteryje parašė jis. Atvykęs į Baltuosius rūmus, prezidentas reporterių kameroms pozavo be medicininės kaukės.

Jo medicinos komanda sakė, kad jis ligos dar neįveikė ir toliau bus gydomas Baltuosiuose rūmuose.

Prezidentas pastaraisiais mėnesiais viešumoje pasirodydavo be kaukės ir sulaukdavo aršios kritikos dėl pandemijos grėsmės nuvertinimo.