„Artėja gripo sezonas! Kasmet nuo gripo miršta daugybė žmonių, kartais daugiau nei 100 tūkst., nepaisant vakcinų. Ar mes ruošėmės uždaryti mūsų šalį? Ne. Išmokome su juo [gripu] gyventi – lygiai kaip dabar mokomės gyventi su COVID-19 virusu, kuris daugelyje visuomenės grupių sukelia gerokai mažiau mirčių!!!“ – tviteryje parašė D. Trumpas.

Kiek anksčiau D. Trumpas buvo išrašytas iš Walterio Reedo (Valterio Rido) karinės ligoninės, kur gydėsi dėl koronaviruso. Prezidentas nedelsiant pranešė, kad jaučiasi gerai, ir paragino JAV gyventojus kovoti su naujuoju koronavirusu.

„Apie koronavirusą daug sužinojau. Tikrai galiu pasakyti vieną dalyką. Neleiskite jam dominuoti. Nebijokite jo. Mes turime jį nugalėti. Turime geriausią medicininę įrangą, geriausius vaistus, visa tai yra sukurta neseniai“, – pabrėžė prezidentas.

Remiantis televizijos CNN duomenimis, D. Trumpas kol kas dirbs Baltuosiuose rūmuose Žemėlapių kabinete ir diplomatų priimamajame įrengtuose laikinuose kabinetuose, kad, prireikus, galėtų greičiau sulaukti medicininės pagalbos.

Kaip matyti iš Baltųjų rūmų paskelbtos D. Trumpo darbotvarkės, kol kas jokių renginių prezidentas nėra numatęs.