Nuo koronaviruso epidemijos šalyje pradžios kovo mėnesį Lenkijoje nustatyta iš viso 102 080 COVID-19 atvejų, mirė 2 659 koronavirusu užsikrėtę žmonės, nurodė pareigūnai.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, tarp naujausių aukų buvo 51–91 metų asmenų. Dviejų iš jų mirties priežastimi tiesiogiai įvardyta koronaviruso infekcija, o kiti 27 taip pat sirgo gretutinėmis ligomis.

Pirmadienį ryte šalies gydymo įstaigose tebebuvo gydomi 3 158 koronavirusine infekcija sergantys pacientai, iš jų 219 buvo reikalingas dirbtinis plaučių ventiliavimas.

Iki šiol Lenkijoje persirgę COVID-19 pasveiko iš viso 72 552 žmonės, iš jų 549 – per pastarąją parą, nurodė Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija praeitą savaitę perspėjo, kad dėl didėjančio sergamumo gali tekti įvesti griežtesnius suvaržymus virtinėje teritorijų, įskaitant sostinę Varšuvą.

Tuo metu premjeras Mateuszas Morawieckis pirmadienį paprašė atidėti jo pertvarkyto kabineto narių prisaikdinimo ceremoniją, nes vienam iš ministrų buvo nustatyta COVID-19.

Planuota, kad prezidento Andrzejaus Dudos vadovaujama ceremonija įvyks pirmadienio popietę, bet naujasis švietimo ministras Przemyslawas Czarnekas ryte informavo, kad jam atliktas testas koronavirusinei infekcijai nustatyti buvo teigiamas.

Kol kas neaišku, kada naujos sudėties kabinetas galės būti prisaikdintas.

Vyriausybės atstovas Piotras Muelleris per „Twitter“ parašė, kad P. Czarnekas izoliavosi ir kad yra vykdomos atitinkamos sanitarijos procedūros.