Socialinio tinklo „Telegram“ kanale „Nexta“ išpublikuotame vaizdo reportaže matyti, kaip protestuotojai sugadina vandens patranką. Tokio turinio vaizdo reportažai publikuojami ir „Telegram“ kanaluose „Readovka“ ir „Tut.by Новости“.

Pirmą vandens patranką Baltarusijos jėgos struktūros įjungė Nugalėtojų prospekte. Tiesa, paaiškėjo, kad protestuotojai ją apgadino – vandens srovė ėmė švirkšti ne į žmones, o į viršų.

Kita vandens patranka veikė Mašerovo prospekte. Nuo jos nukrito detalių, todėl ji irgi keistai funkcionavo – srovė purškė į viršų ir vanduo tekėjo ant jėgos struktūrų pareigūnų, kurie stovėjo arčiausiai vandens patrankos, skelbia tut.by.

„Viasna“: sulaikyta per 110 žmonių

Baltarusijoje sekmadienį sulaikyta mažiausiai 110 nesankcionuotų protesto akcijų dalyvių, pranešė žmogaus teisių centras „Viasna“.

Centro tinklapyje skelbiamas sąrašas su sulaikytų protestuotojų pavardėmis, jis nuolat atnaujinamas.

Pasak teisių gynėjų, sulaikymai užfiksuoti Minske, Breste, Gardine, Vitebske, Mogiliave, Bobruiske.

Pasak „Viasna“, sekmadienį įvairiuose Baltarusijos miestuose buvo sulaikyta per 10 įvairių žiniasklaidos priemonių žurnalistų ir fotokorespondentų.

Savo ruožtu Baltarusijos žurnalistų asociacija pranešė, kad vėliau dauguma sulaikytų žurnalistų buvo paleisti, tačiau „keturi sulaikytieji Bobruiske izoliatoriuje liks iki spalio 5-ąją numatyto teismo“.

Baltarusijoje jau beveik du mėnesius vyksta masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų demokratijos šiuos rinkimus laiko suklastotais.