Sekmadienį užregistruotas 22 961 naujas COVID-19 atvejis, tačiau toks didžiulis skaičius nustatytas dėl techninės klaidos – sekmadienį į statistiką įtraukti keli tūkstančiai anksčiau neįtrauktų atvejų.
Iš viso JK užregistruoti 502 978 COVID-19 atvejai ir daugiau nei 42 tūkst. mirčių nuo šios ligos.

Sekmadienį interviu BBC JK premjeras Borisas Johnsonas tikino, kad kovoje su koronavirusu šalies laukia „labai sunki žiema“, tačiau esą viliamasi, kad iki Kalėdų situacija paderės.

Tuo tarpu sveikatos apsaugos pareigūnai rengia pradinio skiepijimo programą, pagal kurią pirmiausia nuo COVID-19 būtų paskiepyti senyvo amžiaus žmonės ir riziką patiriantys darbuotojai.

„Nebus jaunesnių nei 18 metų amžiaus žmonių skiepijimo. Tai yra vakcina tik suaugusiems, žmonėms virš 50 metų amžiaus, susitelkiant ties sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos darbuotojais ir rizikos grupėmis“, – „Financial Times“ sakė vakcinos nuo COVID-19 grupės pirmininkė Kate Bingham.

JK užsisakė dešimtis milijonų vakcinos dozių iš įvairių bendrovių ir mokslo įstaigų, įskaitant vieną vakciną, kuriamą „AstraZeneca“ ir Oksfordo universiteto.