„Daug išmokau apie COVID, išmokau iš tikrųjų eidamas į mokyklą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše sakė D. Trumpas.

„Tai tikroji mokykla. Tai ne „paskaitykim knygas“ mokykla“ ir aš tai supratau, aš tai suprantu, ir tai labai įdomu“, – sakė jis.

Netrukus po to, kai paskelbė šį vaizdo įrašą D. Trumpas savo kortežu netikėtai trumpam išvyko iš karinės Walterio Reedo ligoninės netoli Vašingtono pas lauke susirinkusius savo šalininkus.

JAV žiniasklaidos išplatintame vaizdo įraše matyti pro šalį šarvuotu limuzinu važiuojantis ir miniai mojantis prezidentas su apsaugine kauke.

Netikėtas D. Trumpo pasivažinėjimas pasveikinti savo šalininkų įvyko prezidento gydytojams išreiškus pasitenkinimą jo sveikimo eiga ir užsiminus, kad pirmadienį jis galėtų būti išrašytas iš ligoninės.

Tačiau protokolą pažeidusi D. Trumpo išvyka, kuria tikriausiai siekta patvirtinti pranešimus apie gerėjančią prezidento sveikatą po jo gydytojų painių savaitgalio komentarų, išprovokavo piktą medikų bendruomenės reakciją.

Ekspertai skundėsi, kad šia išvyka prezidentas pažeidė savo paties vyriausybės gaires, kurios įpareigoja pacientus gydantis izoliuotis, ir sukėlė pavojų Slaptosios tarnybos darbuotojams.

Trumpo būklė „toliau gerėja“

Ligoninėje nuo COVID-19 gydomo JAV prezidento D. Trumpo sveikata „toliau gerėja“, sekmadienį pranešė gydytojai, atskleidę, kad prezidentas gali būti išrašytas iš ligoninės jau pirmadienį.

Pasak gydytojų, pastarosiomis dienomis deguonies lygis prezidento kraujyje dukart trumpam sumažėjo.

74 metų prezidentas yra gydomas steroidiniais vaistais, o gydytojai yra optimistiškai nusiteikę dėl jo sveikatos ir perspektyvų.

„Nuo tada, kai paskutinį kartą pateikėme informacijos, prezidento sveikata toliau gerėjo. Kaip ir bet kurios ligos atveju, gydymo metu gali įvykti ir pagerėjimų, ir pablogėjimų“, – pareiškė D. Trumpo gydytojas Seanas Conley.

Pasak S. Conley, prezidentas penktadienį buvo nugabentas į Walterio Reedo (Valterio Rido) kariuomenės ligoninę netoli Vašingtono dėl „greito ligos progresavimo“, kai deguonies lygis nukrito iki nerimą keliančio lygio.

Prieš išgabenant D. Trumpą į ligoninę, Baltuosiuose rūmuose jam buvo skirta papildomo deguonies.

Kitas D.Trumpo gydytojas Brianas Garibaldi teigė, kad prezidentas yra „aktyvus“ ir jaučiasi gerai.

„Mūsų šiandieninis planas yra užtikrinti, kad prezidentas valgytų ir gertų skysčių bei kuo daugiau laiko praleistų ne lovoje, išliktų mobilus“, – kalbėjo B. Garibaldi.

„Jei jis toliau atrodys ir jausis taip gerai, kaip šiandien, tikimės, kad jau rytoj galėsime planuoti išrašymą į Baltuosius rūmus, kur jis galės tęsti gydymą“, – pridūrė gydytojas.

Baltųjų rūmų administracijos vadovas Markas Meadowsas šeštadienį pareiškė, kad D.Trumpo sveikata gydytojams sukėlė „didelį nerimą“, tačiau prezidento savijauta pagerėjo ir niekada nekilo pavojaus, kad jam teks perduoti valdžią.

Šeštadienį vakare S. Conley perspėjo, kad D. Trumpo sveikatos problemos „dar neliko praeityje“, tačiau medikų komanda buvo nusiteikusi „atsargiai optimistiškai“.

Vėlų šeštadienio vakarą prezidentas tviteryje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame atrodė atsipalaidavęs vilkėdamas marškinius su neužsegta apykakle ir mėlyną eilutės švarką ir kuriame pareiškė „netrukus grįšiantis“, tačiau pripažindamas, kad lemiamos artimiausios dienos bus „tikras išbandymas“.