Azerbaidžano pajėgos iš didelio kalibro ginklų apšaudo taikias gyvenvietes ir civilinę infrastruktūrą, žūsta žmonių, sakė Z. Mnacakanianas, kurį sekmadienį citavo Armėnijos užsienio reikalų ministerija.

Ministras taip pat išreiškė susirūpinimą dėl „tiesioginio Turkijos įsitraukimo į Azerbaidžano agresiją, taip pat ir užsienio kovotojų teroristų atsiuntimu“. Tai kelia grėsmę regiono saugumui ir gali išprovokuoti visapusišką karą, pažymėjo Z. Mnacakanianas.

Tuo tarpu Azerbaidžano užsienio reikalų ministerija anksčiau sekmadienį pareiškė, kad Turkija nedalyvauja kovos veiksmuose Kalnų Karabacho konflikto zonoje.

„Nuolatiniais Armėnijos vadovybės tvirtinimais, kad Turkija neva dalyvauja konflikte, siekiama vieno: įtraukti į [konfliktą] naujų šalių“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Sekmadienį suintensyvėjus kovoms Armėnija ir Azerbaidžanas apšaudė vienas kitą raketomis; pranešama, kad yra žuvusių žmonių.

Jerevanas pranešė, kad Azerbaidžano pajėgos vėl apšaudė pagrindinį separatistinio Kalnų Karabacho regiono miestą Chankendi (Stepanakertą).

Azerbaidžanas paskelbė, kad armėnų pajėgos apšaudo antrą pagal dydį jo miestą Gendžę, taip pat ir iš kitų rajonų, ne tik iš Kalnų Karabacho. Separatistų pajėgos teigia, kad Azerbaidžano vakaruose esančioje ir daugiau kaip 330 tūkst. gyventojų turinčioje Gendžėje sunaikino oro pajėgų bazę.

Abi šalys kaltina viena kitą taikantis į civilius rajonus.

Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas padėtį Kalnų Karabache šeštadienį telefonu aptarė su Vokietijos kanclere Angela Merkel. Tai buvo antras jų pokalbis per kelias pastarąsias dienas.