Šis teismas gali gerokai pakenkti jo būsimai karjerai.

Į teismą M. Salvini atvyko prieš 10 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku, kai teisėjas turėjo peržiūrėti jam keliamus kaltinimus.

Paprastai energingas ir pasisakyti nevengiantis lyderis prie Katanijos teismo rūmų jo laukusiems žurnalistams šįkart nepateikė jokių komentarų.

Sicilijoje esančios Katanijos prokurorai kaltina M. Salvini, kad pernai būdamas vidaus reikalų ministru jis viršijo savo įgaliojimus, kai ėmėsi vadinamosios uostų uždarymo politikos ir uždraudė išlaipinti 116 migrantų iš juos išgelbėjusio Italijos pakrančių sargybos laivo „Gregoretti“.

Jeigu opozicijos lyderis ir prieš imigrantus pasisakančios populistinės partijos „Lyga“ vadovas bus nuteistas kalėti ilgiau nei dvejus metus, jam taip pat gali būti uždrausta šešerius metus dirbti valstybės tarnyboje – tai užkirstų jam kelią siekti premjero posto per kitus 2023 metų rinkimus.

„Išsirinkau savo geriausią kostiumą“ teismo posėdžiui, ketvirtadienį juokavo M. Salvini, trim dienoms atvykęs į Kataniją dalyvauti mitinguose, vakarienėse ir debatuose įvairiais klausimais – nuo migracijos iki saugumo miesto uosto rajone.

„Lyga“ išleido specialių marškinėlių ir reklamavo pigius skrydžius į festivalį „Italai renkasi laisvę“, kur dalyvaus Giorgia Meloni (Džordža Meloni), vadovaujanti kraštutinių dešiniųjų pakraipos partija „Italijos broliai“ ir svarbūs veikėjai iš ekspremjero Silvio Berlusconi (Silvijaus Berluskonio) centro dešiniųjų partijos „Forza Italia“ .

Siekiant išvengti M. Salvini gerbėjų susidūrimų su kairiųjų protestuotojais mieste budės 500 policijos pareigūnų pajėgos.

Po teismo posėdžio šeštadienį mitinge turintis dalyvauti M. Salvini sakė, kad „pripažins savo kaltę už tai, kad gynė Italiją ir italus“.

Teisme turėtų pasirodyti šeima iš Nigerijos, pasak kurios, laive su jais „buvo elgiamasi blogiau nei su gyvuliais“.