Praeityje sirų kovotojai jau buvo nusiųsti į Libiją ir tai reiškė „didesnį nestabilumą, daugiau turbulencijų, didesnį konfliktą, daugiau mūšių, mažiau taikos“, - pabrėžė M. Pompeo.

Užsienio kišimasis į konfliktą Kalnų Karabache gali dar labiau sumažinti taikos šansus, gali būti prarasta dar daugiau žmonių gyvybių, kalbėjo JAV valstybės sekretorius.

Prieš tai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, remdamasis žvalgybine informacija, apkaltino Turkiją nusiuntus į Kalnų Karabachą džihadistų kovotojus iš Sirijos. Azerbaidžanas ir Turkija tai neigia.

Sirijos žmogaus teisių stebėsenos biuro duomenimis, per mūšius ginčytiname Kaukazo regione žuvo mažiausiai 28 proturkiški kovotojai iš Sirijos. Jie esą priklausė grupei iš viso 850 kovotojų, kuriuos Ankara nusiuntė į regioną paremti azerbaidžaniečių dalinius.

Armėnijos ir Azerbaidžano pajėgos nuo sekmadienio nuožmiai kaunasi dėl daugiausiai armėnų gyvenamo Kalnų Karabacho regiono, kuris 1991-aisias paskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano. Per susirėmimus, oficialiais duomenims, iki šiol žuvo beveik 200 žmonių, tarp jų – daugiau kaip 30 civilių.