„Blogas mokslas, bloga medicina ir bloga etika yra įtakingiems žmonėms skirti neišbandytus dalykus, kurie neskiriami paprastiems žmonėms“, - kritikavo medicinos docentas Vinay‘is Prasadas iš Kalifornijos universiteto San Franciske.

D. Trumpo asmeninis gydytojas prieš tai pranešė, kad prieš paguldant prezidentą į ligoninę jam buvo skirta eksperimentinio antikūnų kokteilio dozė. Kaip „atsargumo priemonė“ 74-erių D. Trumpui esą buvo suleista JAV farmacijos koncerno „Regeneron“ sintetinių antikūnų dozė.

Gydymas antikūnų kokteiliu šiuo metu bandomas klinikiniais tyrimais, preparatas nėra registruotas. „Regeneron“ vadovas Leonardas Schleiferis „The New York Times“ sakė, kad jo įmonė „mielai atsiliepė“ į Baltųjų rūmų prašymą dėl preparato. D. Trumpas esą yra ne pirmas pacientas, kuriam vaistas skiriamas išimties pagrindu.

Prieš kelias dienas JAV bendrovė pareiškė, jog pirmieji bandymai parodė, kad jos intraveninis antikūnų kokteilis gali sumažinti viruso koncentraciją ligoninėje gydomų Covid-19 pacientų organizmuose ir pagreitinti jų gijimą. Tyrimai tęsiami.