Jungtinė Karalystė

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas, kuris pats šiemet buvo susirgęs sunkia COVID-19 forma, vienas pirmųjų palinkėjo Donaldui ir Melaniai Trumpams greitai pasveikti.

„Didžiausi linkėjimai prezidentui D. Trumpui ir pirmajai poniai. Tikiuosi, kad jie abu greitai pasveiks nuo koronaviruso“, – tviteryje rašė B. Johnsonas.

Rusija

Greitai pasveikti nuo COVID-19 D. Trumpui palinkėjo ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Žinoma, linkime prezidentui D. Trumpui kuo greičiau pasveikti“, – žurnalistams sakė V. Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Lenkija

„Linkime mūsų draugams Donaldui Trumpui ir pirmajai poniai greitai atsigauti. Lenkija ir JAV ištvers sunkumus ir nugalės kovoje su COVID-19“, – tviteryje rašė Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

PSO

Prie linkėjimų prisijungė ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Tviteryje T. A. Ghebreyesusas palinkėjo JAV pirmajai porai „visiško ir greito atsigavimo“.

Šiemet D. Trumpas paskelbė patraukiantis Jungtines Valstijas iš PSO, nes ši neva netinkamai valdė koronaviruso pandemija ir yra pernelyg artima Kinijai.

ES

To paties JAV pirmajai porai palinkėjo ir Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininkas Charles'is Michelis.

„Linkiu Donaldui Trumpui ir pirmajai poniai greitai atsigauti. COVID-19 yra kiekvieno iš mūsų kova. Kasdien. Nesvarbu, kur begyventume“, – tviteryje rašė Ch. Michelis.

Indija

Donaldui Trumpui sveikatos palinkėjo ir Indijos premjeras Narendra Modis.

„Linkiu savo draugui prezidentui Donaldui Trumpui ir pirmajai poniai geros sveikatos ir greitai pasveikti“, – tviteryje rašo N. Modis.

Izraelis

Prie kitų pasaulio lyderių prisijungė ir Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu su žmona Sara.

„Kaip milijonai izraeliečių, mes su Sara galvojame apie prezidentą Donaldą Trumpą ir pirmąją ponią Melanią Trump ir linkime mūsų draugams visiškai ir greitai pasveikti“, – rašo B. Netanyahu.