Iki lapkričio 3-iosios balsavimo liko vos daugiau nei mėnuo, o izoliuotis priverstam ir perrinkimo siekiančiam kandidatui tai gali kaip reikiant sumaišyti kortas. Po pirmosios akistatos ant debatų scenos D. Trumpas iškart išskubėjo į Minesotą, kur vėl buvo susitikęs su rinkėjais.

Čia, paskutinių apklausų duomenimis, D. Trumpas nuo savo oponento atsilikinėjo 9 proc. skirtumu, tačiau D. Trumpo vizitas rodo, kad sudėti ginklų šioje valstijoje prezidentas neketina. Tačiau jo itin pamėgti gyvi susitikimai su rinkėjais suvažiavimų forma turės palaukti, o prezidentas bendrauti su rėmėjais kol kas galės tik internetu.

„Tai be abejonės ją (rinkimų kampaniją – „Delfi“) pristabdys. Trumpui nėra palanku būti izoliuotam kurį laiką, nes natūralu, kad jo stiprybė yra susitikimai su rinkėjais, kurie vyko net ir pandemijos metu, tas dinamiškumas, energija. Tai dabar teks sustoti. Aišku, dabar prezidentui ir jo šeimai svarbiausia, kad kaip įmanoma greičiau jis apskritai atsigautų“, – „Delfi“ sakė politologas Linas Kojala.

Tiek per 2016 metų rinkimų kampaniją, tiek prezidentavimo metu D. Trumpas parodė, kad gali puikiai komunikuoti su savo rėmėjais socialiniuose tinkluose, tačiau vargu ar jie gali visiškai pakeisti D. Trumpo pamėgtą taktiką palaikyti ryšį su savo ištikimiausiais gerbėjais.

„Nesu tikras, ar gali 100 proc. atstoti. Tą mes jau matėme per visą viruso situaciją. Kad tviteris vis tik nėra toks pat veiksnys, kaip tviteris plius rinkėjų susitikimai, tviteris plius tos minios žmonių, kurios eidavo palaikyti Trumpą. Tai tikrai nėra pati palankiausia tendencija. Bet dabar svarbu tiesiog be abejonės, kad prezidentas pasveiktų“, – teigė politologas.

Prezidentui patvirtinus diagnozę, kilo pagrįsto nerimo dėl jo oponento sveikatos būklės, su kuriuo šis dalijosi scena per debatus. Buvęs viceprezidentas žadėjo nedelsdamas pasitikrinti dėl koronavirusinės infekcijos.

„Nesu tikras, kad Bidenui tai yra savaime naudinga. Šiuo atveju ir jam pačiam svarbu pasitikrinti, kad jis nebūtų užsikrėtęs, nors debatuose buvo laikomasi atstumo. Tai nemanau, kad tai savaime pasitarnaus. Ilgainiui, jeigu prezidentas pasveiktų, jis galbūt galėtų pasinaudoti tuo kaip argumentu sakant, kad aš įveikiau virusą, aš įrodžiau, kad esu stiprus, o dabar tikiuosi jūsų palaikymo rinkimų metu. Bet nemanau, kad tai yra esminiai veiksniai šiuo atveju“, – teigė L. Kojala.

Po paskelbtos diagnozės kilo abejonių dėl ateinančių debatų likimo. „Laikotarpis iki debatų spalio 15 dieną yra gana neilgas, galbūt bus svarstomi įvairūs variantai: nuo atidėjimo, iki kitokios formos debatų internetu. Bet mes puikiai suprantame, kad jei jie persikeltų į virtualią erdvę tai nebūtų tas formatas, kuris dabar buvo planuojamas“, – kalbėjo L. Kojala.