„Prancūzijos „Le Monde“ žurnalistai buvo apšaudyti Martuni mieste. Du buvo sužeisti. Pirminiais duomenimis, abu yra Prancūzijos piliečiai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė armėnų vyriausybės atstovas Ovanesas Movsinianas.

Nukentėjusieji buvo išvežti į miesto ligoninę.

Savo ruožtu Armėnijos URM atstovė spaudai Ana Nagdalian pareiškė, kad įvykiams Karabacho konflikto zonoje nušviesti akredituota apie 200 užsienio žurnalistų, kurie atstovauja daugiau kaip 50 žiniasklaidos priemonių.

„Didžioji jų dalis jau atvyko į Armėniją ir Arcachą (Kalnų Karabachą)“, - pridūrė ji.

„Le Monde“ naujienų redaktorius Lucas Bronneras patvirtino, kad du šio leidinio žurnalistai buvo sužeisti.

Keli žurnalistai, įskaitant naujienų agentūros AFP komandą, apklausinėjo Martuni gyventojus ir vertino per ankstesnius bombardavimus padarytą žalą, kai prasidėjo apšaudymas. AFP komandoje niekas nenukentėjo.

Armėnijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Ana Nagdalian savo ruožtu pranešė, kad leidimą nušviesti konfliktą ginčijamame regione gavo apie 200 žurnalistų, atstovaujančių daugiau kaip 50 užsienio žiniasklaidos priemonių.

„Dauguma jų jau atvyko į Armėniją ir Arcachą“, – „Facebook“ paskelbė URM atstovė.

Naujausiais duomenimis, per apšaudymą Martuni, kurį azerbaidžaniečiai vadina Chodžavendu, buvo sužeistas vienas televizijos „Armenia TV“ darbuotojas.

„Mūsų operatorius Aramas Grigorianas pateko į ugnį Martuni. Jis buvo sužeistas“, – „Facebook“ parašė šios televizijos žinių vedėja Erna Elizbarian.

Įnirtingos kautynės tęsiasi jau penktą dieną, vėl įsižiebus daugelį metų rusenusiam Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktui dėl Kalnų Karabacho.

Žuvusiųjų skaičius sparčiai auga, abi pusės praneša apie aukas tarp civilių gyventojų.

Armėnija užfiksavo, kad žuvo 104 karių ir 23 civiliai.

Azerbaidžanas trečiadienį paskelbė, kad jo pajėgos nukovė 2 300 Karabacho kovotojų ir „sunaikino 130 tankų, 200 artilerijos vienetų, 25 priešlėktuvinės [gynybos įrangos] vienetus, penkis šaudmenų sandėlius, 50 prieštankinės [gynybos įrangos] vienetų, 55 karines transporto priemones“.

Jerevanas savo ruožtu tvirtino, kad buvo nukauti 130 azerbaidžaniečių karių, o dar 200 buvo sužeisti.

„Armėnijos ginkluotosios pajėgos sunaikino 29 tankus ir šarvuočius“, – teigė vienas Gynybos ministerijos atstovas.

Etninių armėnų kontroliuojamas regionas paskelbė nepriklausomybę nuo Azerbaidžano suirus Sovietų Sąjungai. Tas žingsnis 10-o dešimtmečio pradžioje išprovokavo Kalnų Karabache karą, pareikalavusį 30 tūkst. žmonių gyvybių.

Tačiau regiono nepriklausomybės vis dar nepripažįsta jokia šalis.

Derybos konfliktui išspręsti yra iš esmės įstrigusios nuo 1994 metais pasiekto ugnies nutraukimo susitarimo.