Kaip rašo Delfi.lv, namo jie išvyko ne tuščiomis rankomis – Latvijos prezidentas Egilis Levitas ir jo sutuoktinė Andra padovanojo jiems du dviračius „Erenpreiss“.

1927 m. įkurta Gustavo Erenpreisso dviračių gamykla anksčiau buvo žinoma už Latvijos ribų, ji buvo didžiausia Baltijos šalių dviračių gamintoja. Antrojo pasaulinio karo metais gamyklą uždarė, 2010 m. įkūrėjo proproanūkis Tomas vėl atidarė gamyklą. Joje ir pagaminti Prancūzijos lyderiui ir jo žmonai padovanoti dviračiai.

Prezidento patarėja visuomeninės komunikacijos klausimais Aiva Rozenberga papasakojo Delfi.lv, kad E. Macronas ir jo žmona labai patenkinti dviračiais.

Juos nuspręsta padovanoti dėl kelių priežasčių: dviračiai pagaminti Latvijoje, jie atspindi ES ekologijos siekius, atitinka Prancūzijos lyderio, kuris rūpinasi ekologija, pasaulėžiūrą.

Paminėtina, kad E. Macronas gavo dovanų modelį „Gustav Blue“, o sutuoktinė Brigitte – moterišką dviratį „Paula Ivory“.

Pirmoji Prancūzijos pora padovanojo Latvijos prezidentui ir jo žmonai prancūziško vyno kolekciją ir porceliano.

Prieš tai Lietuvoje viešėjęs E. Macronas su Lietuvos prezidentu Gitanu Nuasėda taip pat apsikeitė dovanomis.

Prezidentūros teigimu, šalies vadovas Prancūzijos prezidentui padovanojo žinomo skulptoriaus Romualdo Kvinto darbą „Berniukas su kaliošu“, pagal kurį buvo išlieta didesnė skulptūra, dabar puošianti Vilnių ir primenanti iškilųjį Prancūzijos rašytoją Romainą Gary.

Savo ruožtu E. Macronas Lietuvos prezidentui įteikė du tomus R. Gary kūrinių – prestižinę seriją „Pléiade“ ir „Pléiade“ albumą, skirtą šiam rašytojui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)