„Dabar kontrolės poste ugnis jau apgadino dalį infrastruktūros. Į įvykio vietą atvyko Ukrainos nepaprastųjų situacijų tarnybos ugniagesių komandos. Jos drauge su pasienio apsaugos darbuotojais imasi visų priemonių gaisrui lokalizuoti“, – sakoma tarnybos interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Jame taip pat nurodoma, kad liepsnų gesinimą sunkina stiprūs vėjo gūsiai.

Dėl kilusio gaisro ir šaudmenų sprogimų pavojaus patekimas į nekontroliuojamą teritoriją per kontrolės postą laikinai uždarytas. Civiliai asmenys perkelti į saugią vietą.

Iki ketvirtadienio ryto Luhansko srityje užfiksuoti 146 gaisrai, kurių 82 likviduoti, o 64 – toliau gesinami.

Iš regiono gyvenviečių buvo evakuota maždaug 120 žmonių. Trečiadienį prasidėjusius gaisrus gesina 1 200 ugniagesių, pranešė Ukrainos vidaus reikalų ministerija. Kijevas siekia nustatyti, dėl ko prasidėjo šie gaisrai.

Pasak regiono pareigūnų, daugiau nei 9 300 hektarų plotą apėmusias liepsnas gesina du vandenį pilantys lėktuvai ir sraigtasparnis.

Remiantis gelbėjimo tarnybų pateikta informacija, į ligonines pateko devyni žmonės, dėl stipraus vėjo greitai plintantis gaisras kelią pavojų 22 gyvenvietėms.

Ukrainos prezidentūros paskelbtame pranešime sakoma, kad svarbu nustatyti gaisro priežastį ir išsiaiškinti, kodėl jis taip greitai išplito.

Liepsnos siautėjo vos keli kilometrai nuo tos vietos, kur kyla pavieniai Kijevo pajėgų ir Rusijos palaikomų separatistų susirėmimai.

Tačiau prieš du mėnesius paskelbtų paliaubų iš esmės yra laikomasi. Pareigūnai nenurodė, ar kilęs gaisras turi kokią nors įtaką kovos veiksmams.

Šiemet Ukrainą buvo užplūdusi didžiausia atmenama karščio banga, dėl kurios kilo daug nuostolių padarančių ir sunkiai suvaldomų gaisrų pavojus.

Liepos mėnesį per miškų gaisrus Luhansko srityje žuvo penki žmonės ir dar maždaug 30 buvo sužeisti.

Mokslininkai prognozuoja, kad vykstant klimato pokyčiams tokių stichinių nelaimių kaip pražūtingi gaisrai ar smarkūs uraganai daugės.

Anksčiau šiais metais šiaurinėje Ukrainoje gaisrai išdegino daugiau nei 66 000 hektarų plotą uždaroje zonoje aplink Černobylio elektrinę, kur 1986 metais įvyko didžiausia pasaulyje atominės energetikos katastrofa laikoma avarija.