Paryžiaus vicemerė Anne Souyris stočiai „Franceinfo“ sakė, kad Paryžius jau atitinka du iš trijų kriterijų, kad būtų paskelbtas aukščiausias perspėjimas dėl koronaviruso: naujų infekcijų skaičius viršija 250 atvejų 100 000 gyventojų, tarp vyresnių žmonių – 100 atvejų. Beveik pasiektas ir trečias kriterijus – 30 proc. lovų intensyvios terapijos skyriuose užimtumas.

Vicemerės duomenims, Paryžiuje netrukus gali būti uždaryti visi barai ir restoranai. Ši priemonė jau taikoma Marselo ir Ekso regionuose. Nuo pirmadienio barai ir restoranai Paryžiuje 22.00 val. priversti užverti duris. Be to, neveikia sporto klubai, ribojami žmonių susibūrimai.

Antradienio vakarą pranešta, kad visoje Prancūzijoje per 24 valandas registruota daugiau kaip 8 000 naujų atvejų. Tai tėra pusė praėjusią savaitę patvirtintų 16 000 infekcijų per parą rekordo.

Tačiau žinyboms nerimą kelia augantis sunkių ligonių skaičius. Praėjusią savaitę į intensyvios terapijos skyrius paguldyta 815 pacientų. Šiuo metu sunkių pacientų yra beveik 1 200. Per pandemijos piką pavasarį šis skaičius siekė 7 500.