Taisyklė, kaip pažymi šaltinis, be jokių išimčių taikoma visiems, norintiems atsidurti šalia Rusijos prezidento.

Vienos iš valstybinių korporacijų vadovas žurnalistams atskleidė, kad jo susitikimas su V. Putinu dar tik planuojamas, bet jam jau skambino iš Kremliaus ir perspėjo: dvi savaites teks sėdėti užsidarius, tik kur tiksliai nepaaiškino.

Aukšto rango valdininkams paliekama teisė patiems pasirinkti izoliacijos vietą, rašo currenttime.tv.

Pradedant nuo vasaros, visi, kuriems tenka susitikti su Rusijos prezidentu, prieš tai izoliuojami – nuo Maskvos iki pat Sočio, rašo šaltinis.

Dalis tokių asmenų vežami į Sočyje esantį pensionatą „Dagomys“, kur laukia koronaviruso testo rezultatų. Jeigu testo rezultatas neigiamas, tokie žmonės pervežami į patogesnį pensionatą „Rus“, esantį netoliese – ten galima vaikštinėti po jo teritoriją.

Remiantis žurnalistų turimais duomenimis, kita dalis kontaktuojančių su prezidentu izoliuojami valstybinių vasarnamių komplekse Maskvos Kosygino gatvėje.

Ir tai dar ne viskas: likusieji, siekiantys susitikti su V. Putinu, apgyvendami tiesiog prezidento rezidencijos Novo Ogariove teritorijoje, bet ten laisvų vietų labai greitai neliko.

Izoliacijoje, kaip skelbia „Projekt“, gyvena net ir žurnalistai, nušviečiantys prezidento susitikimus. Vadinamosios prezidento žurnalistų grupės nariams tenka prezidento darbotvarkę aprašinėti iš transliacijų per televizorių.

„Su visais likusiais prezidentais bendrauja arba vaizdo ryšiu, arba per labai didelį atstumą. Pavyzdžiui, rugsėjo 23 dieną senatoriai, įskaitant Federacijos Tarybos pirmininką Valentiną Matvijenką, per susitikimą su prezidentu prie jo net nesiartino, V. Putino kalbos klausėsi iš toli“, - rašoma straiosnyje.

„Projekt“ skelbia, kad nė vienoje Vakarų valstybių prezidentai dėl koronaviruso neatsiduria izoliacijoje. V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad „kažkas patiria dviejų savaičių karantiną, kažkas yra karantine kelias dienas, kažkas (su V. Putinu – Delfi) susitinka be jokio karantino“.

Anot jo, tai priklauso nuo žmogaus, nuo jo tvarkaraščio, priklauso nuo epidemiologinės situacijos kiekviename atskirame kabinete ar ministerijoje.

Per pastaruosius mėnesius V. Putinas apskritai ėmė mažiau rodytis viešumoje, rašo BBC.

Kaip skelbia BBC Rusijos tarnyba, jau nuo kovo V. Putinas dalį laiko praleidžia savo priemiesčio rezidencijoje Novo Ogariove, kitą dalį – kitose rezidencijose.

Birželį BBC skelbė, kad Rusijos prezidento rezidencijoje įrengtas specialius dezinfekcinis tunelis, skirtas nuo naujojo koronaviruso apsaugoti prezidentą V. Putiną.

Visi, besilankantieji oficialioje Rusijos prezidento rezidencijoje prie Maskvos, kur jis priima lankytojus, privalo pereiti minėtuoju tuneliu, rašė valstybės kontroliuojama „RIA Novosti“.

Naujienų agentūros teigimu, minėtame tunelyje žmonės apipurškiami dezinfekcinio skysčio dulksna, kuri padengia drabužius ir atvirą kūną.

Dar balandžio pradžioje Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad visi, norintys susitikti su Rusijos prezidentu, privalo išsitirti dėl viruso.